Коли переводять годинники в Україні і як підготуватися: важливі поради

У неділю, 31 березня, в Україні відбудеться перехід на літній час – годинники переведуть о 03:00 на одну годину вперед..

Так, щорічно перехід на літній час здійснюється в останню неділю березня, на зимовий – в останню неділю жовтня, передає НП.

Навіщо переводять годинники

Годинники переводять для того, щоб люди могли працювати довше і використовувати при цьому менше штучного освітлення. Вперше переведення годинників здійснили в Великобританії в 1908 році. Сама ідея належить американському державному діячеві Бенджаміну Франкліну.

На сьогоднішній день годинник переводять у 110 країнах. У той же час Японія, Китай, Сінгапур, Естонія, Узбекистан, Таджикистан, Туркменістан і Казахстан відмовилися від переведення годинників. Європейська комісія також пропонує країнам ЄС відмовитися від цієї практики.

Як підготуватися до переведення годинників

Вчені говорять, що людський організм набагато легше переносить перехід на зимовий час, ніж на літній. Щоб зменшити негативний вплив переведення годинників, варто уникати фізичних і емоційних навантажень, їсти побільше овочів і фруктів, проводити багато часу на свіжому повітрі, відмовитися від кави в другій половині дня.

 

Next Post

У Києві спробували підпалити ще один магазин Roshen

Чт Бер 21 , 2019
Увечері в середу 20 березня в Києві на проспекті Юрія Гагаріна невідомі спробували підпалити магазин Roshen. Про це пише 112. Інцидент стався близько 20:50. Повідомляється, що двоє молодих людей в масках кинули у вітрину магазину пляшку із запальною сумішшю. Після цього вони зникли в невідомому напрямку. Уточнюється, що вогонь поширився […]

Можливо ви пропустили?