Згорілу садибу на Грушевського в Києві через суд позбавили статусу пам’ятки архітектури

Згоріла старовинна садиба на вулиці Грушевського, 4Б в центрі Києва не носить охоронний статус пам’ятника архітектури.
Про це повідомляє місцеве видання з посиланням на главу Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської держадміністрації Олександра Никоряк.
“У 2011 році було розпорядження про знесення будівлі (садиби на вул. Грушевського, 4Б, – ред). Щоб цього не сталося, орган охорони культурної спадщини подав до Міністерства культури інформацію про внесення будинку до державного реєстру архітектурних пам’яток. Але вже в 2015 році власники через суд скасували цей наказ Мінкультури. Тому зараз об’єкт не є пам’яткою архітектури “, – розповів чиновник. За його словами, через те, що старовинна садиба не носить охоронний статус пам’ятника архітектури, його власник не звітує перед Департаментом охорони культурної спадщини про майбутнє будівлі “, – повідомляється в заяві.
Екс-депутат, нині громадська активістка Олена Терещенко назвала на своїй сторінці в Facebook можливого винуватця пожежі. За її словами, це був умисний підпал, до якого могло бути причетне оточення відомого екс-міністра освіти і науки України Дмитра Табачника. Саме на цій земельній ділянці давно хочуть звести хмарочос, висота якого повинна становити 160 метрів.

Next Post

B поліції Києва повідомили, коли перейдуть на посилений через вибори режим роботи

Ср Бер 13 , 2019
Поліція Києва з 25 березня перейде на посилений режим несення служби у зв’язку з проведенням президентських виборів. “25-го ми перейдемо на посилений варіант несення служби. Велика частина гарнізону буде займатися охороною на виборах, але це не позначиться на кількості нарядів на вулиці і кількості слідчо оперативних груп”, – сказав журналістам […]
Полиция-Киев

Можливо ви пропустили?