У КМДА погодили проект реставрації центрального гастроному на Хрещатику

Центральний гастроном належить до пам’яток архітектури та містобудування місцевого значення, будівлі понад 150 років. 

Департамент охорони культурної спадщини КМДА розглянув і погодив реставрацію Центрального гастроному на Хрещатику після пожежі.

Тепер у Департаменті охорони культурної спадщини потрібно отримати дозвіл на проведення реставрації. За необхідності, цей дозвіл також потрібно отримати у Міністерстві культури – для погодження робіт із прокладання інженерних мереж.

«Уже невдовзі будуть розпочаті протиаварійні та реставраційні роботи. Таки є соціально відповідальні представники бізнесу, яким не байдуже наше місто, наше історичне і культурне надбання. Я би радив поквапитися й іншим приватним власникам пам’яток. Оскільки невдовзі Верховна Рада посилить відповідальність за доведення до руйнації пам’яток, і штрафами у півтори тисячі гривень вже не відбутися», – прокоментував директор Департаменту Олександр Никоряк.

Раніше повідомлялося, що у Миколаєві співробітники СБУ вилучили велику партію вибухівки.

Джерело: Інформатор

Next Post

У Києві через аварії жителі 4 вулиць будуть добу сидіти без води

Чт Гру 27 , 2018
Сьогодні, 27 грудня, 4 київських вулиці залишилися без води через поломки. Про це повідомляє прес-служба Київводоканалу “Станом на 16:00 27-го грудня ремонтні бригади Київводоканалу працюють над локалізацією і ліквідацією пошкоджень на мережі холодного водопостачання, які були зафіксовані Головній диспетчерській”, – сказано в повідомленні. Тимчасово відсутнє водопостачання за адресами: вул. Калачевська, […]
Нет горячей воды

Можливо ви пропустили?