На місці театру Франка був ставок: в мережі показали архівні фото Києва

Архівні фото Києва не лише дають змогу побачити, як виглядав Київ у 1950-х роках, але й дізнатися незвичайні факти про столицю України. Зокрема, деякі фото демонструють, що на місці сучасного театру імені Івана Франка до початку XX ст. розташовувався чималий ставок.

Про це йдеться на Facebook-сторінці “”Спрага”: в Києві цікаво”.

Зазначається, що ця водойма, яка простягалася від Хрещатика до Банкової вулиці, належала професору медицини Федору Мерінгу та розташовувалась біля його садиби.

“Поважний професор прямо у центрі Києва мав затишний садок і при ньому ставок із купальнею. Взимку він застигав, і на льоду влаштовували загальнодоступну ковзанку”, – йдеться у повідомленні.

Наприкінці XIX століття спадкоємці Мерінга продали земельну ділянку для подальшої забудови, після чого на цьому місці почали інтенсивно прокладати вулиці. Зокрема, були відведені ділянки для Миколаївської вулиці (зараз відому як вулиця архітектора Городецького), Ольгинської, та Ново-Мерингівської (сучасна назва – вулиця Заньковецької).

Через активне будівництво ставок довелося засипати. Натомість на його місці з’явилася Миколаївська площа, на якій у 1898 році збудували театр “Соловцов” за проєктом Е.П. Брадтмана та Г.П. Шлейфера. Пізніше його перейменували на “Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка”.

Ставок театр Франка Театр Франко Архівні фото Києва Ставок на Хрещатику

Next Post

Етика і норми дарування у бізнесі: що можна, а що ні?

Чт Вер 14 , 2023
Подарунки у бізнес-середовищі – це не лише традиційний жест уваги, а й механізм підтримки та розвитку ділових відносин. Але важливо розуміти, що є певні етичні норми та правила, які потрібно враховувати. Про те, які корпоративні подарунки є актуальними, та як створити унікальний презент для співробітників допомагає друк на текстилі, поговоримо […]
Друк на текстилы

Можливо ви пропустили?