У Києві власники житла, зданого ВПО, отримають компенсацію: як її оформити

У Києві власники житла, які надали його для внутрішньо переміщених осіб, зможуть отримати компенсацію від держави. Для цього потрібно виконати декілька кроків.

Компенсація за втрату житла

Кияни повинні самостійно внести відомості про житло, доступне для безоплатного розміщення ВПО на сайті “Прихисток”. Також інформацію про це може внести відповідна райдержадміністрація після подання заяви власника житла.

Відповідну заяву в довільній формі із обов’язковим вказанням прізвища, ім’я та по батькові від кожної розміщеної особи потрібно подати до ЦНАПу за місцем розташування житлового приміщення.

Важливо зауважити, що для отримання компенсації людина, яка розмістила ВПО, має подати не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця до ЦНАПу заяву встановленою формою та відповідні документи.

Також усю необхідну інформацію можна отримати за телефонами гарячої лінії call-центру:

044-202-60-38,
044-202-60-39.

Next Post

Фінансова допомога ВПО: хто може чекати на гроші від міжнародних структур

Пн Тра 23 , 2022
Україна співпрацює з низкою міжнародних структур для забезпечення фінансової допомоги тимчасово переміщеним особам. Близько двох мільйонів біженців, становище яких найбільш вразливе на тлі війни, отримають від них кошти. Про це розповіла глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна, пише Unian. За її словами, вразливі групи були виділені ще під час коронавірусної […]
Допомога переміщеним особам

Можливо ви пропустили?