У Києві два викладача втратили роботу через ведення уроків російською

школа

У Києві в ліцеї №303 Дарницького району та спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №152 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району учні поскаржилися, що викладачі проводять уроки російською мовою.

Після перевірки вчителькам було зроблено догани. Крім того, учитель історії школи №152 був звільнений від займаних обов’язків, оскільки крім того ображав дітей. Викладач німецької мови ліцею звільнилася за власним бажанням.

Про це стало відомо із повідомлення прес-служби Уповноваженого із захисту державної мови.

“За результатами роботи встановлено наявність фактів порушення ч. 1 ст. 21 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” щодо застосування державної мови в освітньому процесі. Нагадаємо, що на підставі резонансних відеоматеріалів, оприлюднених у соціальних мережах, у грудні 2021 року Уповноваженим було ухвалено рішення щодо проведення заходів державного контролю у двох згаданих навчальних закладах”, – сказано у повідомленні.

Зокрема, йдеться про відмову вчительки німецької мови ліцею №303 застосовувати державну мову під час освітнього процесу та реакції на відповідне зауваження учня, а також застосування недержавної мови вчителем історії та образи на адресу учнів спеціалізованої школи №152.

“Факт застосування недержавної мови педагогічним працівником ліцею в освітньому процесі при проведенні заняття з німецької мови є прикрим та єдиним випадком, якому надано належну оцінку адміністрацією та педагогічним колективом”, – йдеться у відповіді ліцею №303.

Адміністрація школи №152 повідомила, що вчителю історії також було оголошено догану за порушення чинного законодавства “з питань дотримання педагогічної етики, вчинення провин, несумісних з роботою на посаді педагогічного працівника”.

Викладача було звільнено з роботи.

Раніше ми повідомляли, про те, що у киянки забрали авто за 13 несплачених штрафів

Next Post

На вулиці Миропільській автівка провалилася та застрягла у ямі

Вт Лют 8 , 2022
Сьогодні вранці, 8 лютого о 10:04, на вулиці Миропільській, 25 у Дніпровському районі столиця, провалився в яму та застряг легковий автомобіль. Як розповіли рятувальники КАРС “Київська служба порятунку”, через імовірний прорив магістралі легковий автомобіль переднім та заднім лівими колесами провалився й застряг у промоїні. Задіявши пневмоподушки, рятувальники відбуксували kievinform.com/archives/17824автомобіль на безпечну ділянку […]
Миропільська

Можливо ви пропустили?