В одній із приватних клінік Києва продавали немовлят за 70 тисяч доларів

немовлята
Фото іллюстративне

Керівник однієї зі столичних спеціалізованих клінік організував злочинницьку діяльність під виглядом сурогатного материнства, щоб продавати дітей за кордон. За попередньою інформацією щонайменше 13 діток вивезені з України.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив керівник Національної поліції України Ігор Клименко.

Встановлено, що зловмисник клієнтів шукав серед заможних іноземців. Для того, щоб отримати новонароджену дитину, «замовник» платив 70 тис. доларів та укладав фіктивний шлюб з українкою. Після псевдо одруження «подружжя» замовляло послуги сурогатного материнства. Коли від новонароджених відмовлялися матері – їх вивозили в одну з республік Східної Азії. Факт незаконної торгівлі дітьми оперативники Департаменту міграційної поліції та слідчі документували понад два роки.

В процесі документування вдалося вилучити трьох дітей. Малечу передали соцслужбам.

Next Post

"Журналіст - не мішень": під стінами МВС пройшла акція

Вт Сер 17 , 2021
У вівторок, 17 серпня, під будівлею МВС у центрі Києва пройшла “німа” акція журналістів з вимогою захистити працівників пера від нападів мітингувальників. Працівники ЗМІ тримали в руках плакати з написами: “Безпека де?”, “Вироки де”, “Журналіст – не мішень”. Вони нагадали, що журналісти не належать до жодних політичних рухів, не є учасниками […]
Журналіст не мішень

Можливо ви пропустили?