ДФС прийшла з обшуками в Київпастранс і метро

метро

Державна фіскальна служба прийшла з обшуками в Київський метрополітен і Київпастранс. Підозрюють у розтраті і ухиленні від сплати податків на 9 млн грн.

Державна фіскальна служба України проводить обшуки в приміщеннях комунальних підприємств Київпастранс та Київський метрополітен. Про це повідомляє пресслужба ДФС.

Обшуки в приміщеннях метрополітену проходять за підозрою в ухилянні від сплати податків в сумі 9 млн грн при проведенні робіт з будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену.

Обшуки проходять під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Обшуки в приміщеннях Київпастрансу проходять у справі про привласнення коштів, виділених на реконструкцію трамвайної лінії в Деснянському районі Києва.

” За версією слідства, посадові особи КП Київпастранс та підрядного комерційного підприємства, використовуючи суб’єкти господарської діяльності з ознаками ризикованості і транзитності, в 2020 році привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах, виділених на реконструкцію трамвайної лінії в Деснянському районі Києва », – відзначили в ДФС.

За версією слідства, підрядне підприємство, яке виконувало роботи з будівництва лінії метрополітену на замовлення КП “Київський Метрополітен”, замовляло роботи по ремонту устаткування у товариства, яке отримані від комунального підприємства кошти перераховувало на рахунки підприємств з ознаками фіктивності.

“Метрополітен є стратегічним активом для міста Київ. Будь-які спроби нажитися на його будівництві є неприпустимими і отримають відповідну реакцію компетентних органів”, – зазначив Голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник.

Next Post

У Києві вночі горів будинок Сікорського

Пт Тра 14 , 2021
У Києві вогнеборці ліквідували пожежу в історичній будівлі. Загорілося напередодні пізно ввечері на вул. Ярославів Вал, 15-А, що у Шевченківському районі столиці. Займання сталося у 3-поверховій будівлі, нині вона нежитлова. Виявилось, що у будинку влаштували прихисток безхатьки. Коли охоронець викликав пожежних, то бачив, як безпритульні тікали з палаючої будівлі. Також охоронець додав, що […]
пожежа

Можливо ви пропустили?