У Києві знайшли мертвим активіста, який допомагав безхатькам

У Києві знайшли мертвим активіста, керівника «Дому милосердя» Олексія Кучапіна, який займався допомогою безхатченкам. Раніше він та його однодумці неодноразово повідомляли про погрози та перешкоджання діяльності, зокрема з боку поліції.

Про виявлене тіло повідомляє поліція Києва.

Зник Кучапін 16 липня, його тіло знайшли 22 липня у Дніпровському районі столиці.

«Під час попереднього огляду тіла криміналісти не виявили зовнішніх ознак насильницької смерті. Остаточну причину смерті буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи», — йдеться у повідомленні.

Поліція порушила справу за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодекс, але «враховуючи додаткові обставини» додали кваліфікацію — природня смерть.

Раніше соратник активіста Захарія Керстюк повідомляв, що вони неодноразово отримували погрози, «зокрема фізичної ліквідації», якщо не припинять допомагати безхатькам.

У групі «bezdomnie.ua» уточнили, що погрози активісти отримували зокрема і від поліції, яка працює на вокзалах. Як пояснюють у спільноті, «вокзальні» (зокрема і поліція) утримували безхатьків «у рабстві», змушуючи жебракувати та виконувати інші накази. А коли активісти їм допомагали, то безхатченки вже «неохоче» виконували ці накази.

Також соратники Кучапіна звертають увагу на його дивне зникнення перед смертю.

«Він дивним чином зник з усіх наших волонтерських груп… з усіх груп його номер було видалено. Також перестав працювати сайт «Дому милосердя», — йдеться у повідомленні.

Керстюк також каже, що жодні камери відеоспостереження Кучапіна не зафіксували.

Джерело

Next Post

Полтавський викрадач з поліцейським-заручником поїхав у Київ

Чт Лип 23 , 2020
За ним їде ціла кавалькада автомобілів правоохоронців. У Полтаві поліцейські після переговорів з викрадачем автомобіля запропонували йому обміняти заручника (на керівника кримінального розшуку поліції Полтавщини полковника Шияна) і виїхати за межі міста. Про це повідомляє місцевий портал Полтавщина. Відомо, що зловмисник залишив межі міста. Його супроводжують автомобілі правоохоронцыв. Також повідомляється, що в ході […]
полтавськтий терорист

Можливо ви пропустили?