У київському метро встановили дефібрилятори

Станції столичного метрополітену отримали автоматичні зовнішні дефібрилятори.

Наразі їх встановили на «Вокзальній», «Шулявській», «Лісовій», «Чернігівській», «Дарниці», «Лівобережній» та «Хрещатику»,повідомляють у Центрі Спеціальної Підготовки. Поки що вони знаходяться лише на касах, а на платформах можна побачити наліпки з інформацією та кнопки виклику.

Проте у громадській ініціативі “РеаніМетро” зазначають, що ці прилади недоступні для використання пасажирами.

– Якщо дефібрилятор знадобиться на платформі, необхідно буде піднятися ескалатором, попросити чергового, і ми не впевнені, що черговий надасть його оперативно, а потім спуститись з ним. На станції, наприклад, Арсенальна, на це знадобиться близько 10 хвилин, а кожна хвилина затримки від початку фібриляції – це мінус 10% виживання, – йдеться у повідомленні.

Тому у “РеаніМетро” закликають встановити дефібрилятори на платформах, а не за зачиненими дверима, а також навчити персонал метро ними користуватись.

– Дякуємо вам від усього серця, що повірили в цю ідею і закупили ці дефи – прям такі самі як у міланському і мадридському метро. Ще трохи піднажмемо, і буде як в Мілані і Мадриді, – дякує ініціатива всім небайдужим за наявність дефібриляторів у метро.

Джерело

Next Post

У Києві під землею прорвало трубу: над асфальтом піднявся фонтан на 3 метри вгору

Вт Тра 26 , 2020
26 травня в Голосіївському районі Києва сталася чергова комунальна аварія: з-під землі з’явився фонтан. Про це повідомили у спільноті “Київ Оперативний”. «Черговий фонтан з труби влаштували на радість киянам. Київ, Деміївська », – повідомили очевидці. На записі видно, як вода б’є ключем з-під асфальту десь на 3 метри у висоту. […]
прорив труби

Можливо ви пропустили?