НБУ дозволив користуватися банківськими послугами по закордонному паспорту

Національний банк України дозволив використання закордонного паспорта для отримання банківських послуг. Про це повідомляє Державна міграційна служба.

«Відтепер банківські установи можуть обслуговувати фізичних осіб-резидентів як на підставі паспорта громадянина України (в формі ID-карти або книжки), так і на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон – про це йдеться в листі Національного банку України від 4 вересня 2019 року № Р / 25-0006 / 45577 », – уточнюється в повідомленні.

До того ж, цим листом підтверджується рівнозначність використання громадянами України обох паспортних документів.

Відзначається, що згідно наданих роз’яснень відомості «батькові» фізичної особи-резидента, які не містяться в паспорті громадянина України для виїзду за кордон, можуть встановлюватися банками на підставі інших офіційних документів, зокрема – про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКНП) .

Також наголошується, що посвідчення водія, особи моряка, особи з інвалідністю або учасника Другої світової війни, посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи, не можуть бути використані громадянином України для встановлення його особи при отриманні банківських послуг.

Next Post

В Києві з’явилася ще одна бронзова мініскульптура: що це і де шукати

Пн Вер 9 , 2019
Нова скульптурка присвячена київському велотреку В Києві з’явилася двадцята бронзова мініскульптурка проєкту «Шукай». Вона присвячена київському велотреку, який існує в Києві з 1913-го року і є унікальною пам’яткою архітектури та історії. Про це повідомляється на сторінці проєкту «Шукай» у Facebook. Автор скульптурки – Юрій Білявський. Встановлена фігурка на вулиці Липинського, […]

Можливо ви пропустили?