Шмигаль підтвердив, що локдаун дійсно можуть ввести, якщо не спрацює карантин вихідного дня

Денис Шмигаль наголосив, що жорсткий карантин залишається планом Б, на випадок якщо не спрацює карантин вихідного дня. Кабмін обговорює введення жорсткого карантину в Україні, але буде орієнтуватися на результат карантину вихідного дня, в зв’язку з чим точної дати поки немає.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Facebook в суботу, 21 листопада. Ефективність карантину вихідного дня зможуть оцінити в грудні, каже прем’єр.

“Ми бачимо цей результат у виході на плато за кількістю хворих”, – зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр також підтвердив, що ведеться підготовка плану щодо запровадження більш жорсткого карантину.

“Але – це план Б, якщо не спрацює карантин вихідного дня. Ми почали публічне обговорення цього плану Б, щоб вся країна розуміла його. Ми хочемо, щоб наші кроки були зрозумілими і передбачуваними для людей і бізнесу “, – сказав Шмигаль.

У зв’язку з цим на цьому тижні проводилися зустрічі з мерами, бізнесом і церквами. Також місцева влада проводить опитування про оптимальність протиепідемічних правил.

“Йдуть щоденні консультації з епідеміологами і інфекціоністами. Аналізується ситуація по кожному регіону. Все це ми робимо зараз, щоб напрацювати спільний, зважений і підтриманий усіма план. Хочу ще раз підкреслити: жодної дати по введенню більш жорсткого карантину зараз немає “, – резюмував Шмигаль.

Раніше в МОЗ сказали, коли планують ввести локдаун. Жорсткий карантин попросять ввести повторно, коли в день виявлятимуть по 30 тисяч нових випадків коронавіруса. Також в Україні почали штрафувати за відсутність маски. Покарання піде не тільки за відсутність маски в громадському місці, а й за її неправильне носіння, зокрема, якщо вона не буде закривати ніс. Штраф від 170 до 255 гривень доведеться заплатити відразу ж на місці.

Нагадаємо, вчора на Оболоні закрили два заклади через порушення карантиних обмежень.

Next Post

Як поліція буде штрафувати за відсутність маски в громадських місцях і транспорті

Сб Лис 21 , 2020
З 21 листопада в Україні діють нові санкції за порушення карантину. Поліція буде працювати на профілактику. Про це заявив глава Нацполіціі України Ігор Клименко. «Відповідно до нововведень, поліцейські тепер можуть не тільки складати адміністративні протоколи за порушення карантину, а й на місці приймати рішення щодо фізичних осіб, які перебувають в […]
поліція церква

Можливо ви пропустили?