Влада Києва запропонувала добудовувати на хрущовках нові поверхи

В Києві розглядається оригінальний метод відновлення застарілого житлового фонду: поверх старих будинків хочуть зводити нові поверхи.

Про це повідомили повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на начальника «Київгенплану» С. Броневицького.  Чиновники обговорюють два способи реновації застарілого житлового фонду. Зокрема, більш прийнятним влада вважає реконструкцію і санацію існуючих будівель без твори знесення, з добудовою 1-2 поверхів зверху, повідомляє портал новин будівництва в Києві.

На думку глави відомства, якщо технічний стан будівлі буде знайдено задовільним, то, можливо, міська адміністрація піде таким шляхом. У той же час, якщо економічний стан і міський бюджет дозволять, буде розглянуто і інший, більш дорогий шлях: знесення п’ятиповерхових хрущовок з подальшим будівництвом на таких територіях сучасних житлових будинків більшої площі.

Раніше київська влада обговорювали саме другий спосіб реновації старого житлофонду. Однак цей варіант менш зручний не тільки через будівництво нових об’єктів з нуля, але і через необхідність розвитку загальної інфраструктури місцевості. Поруч з новими висотками, згідно з новими будівельними нормами необхідно будувати нові дитячі сади і транспортні розв’язки.

Раніше ми повідомлячли на яких вулицях планують зносити хрущовки.

Next Post

У Києві почнуть реставрацію Покровського храму та дзвіниці

Ср Лис 11 , 2020
У Києві завершили реставрацію огорожі Покровської церкви. Наступного року почнуть реставрацію храму та дзвіниці, повідомили у пресслужбі КМДА. На кінець поточного року – початок 2021 планується завершити розробку науково-проєктної документації, пройти державну експертизу та процедуру погодження в Міністерстві культури та інформаційної політики. “Вже наступного року буде розпочато реставрацію Покровської церкви та дзвіниці на […]
Покровська церква

Можливо ви пропустили?