У Борисполі у громадянина України вилучили 103 антикварних предмети, які він намагався вивезти в Нідерланди

103 предмети, киянин намагався незаконно вивезти в Амстердам через аеропорт “Бориспіль”, предмети вилучені, повідомили в прес-службі Держмитної служби України.

“Працівниками Київської митниці Держмитслужби вилучено старовинні мідні кільця, наконечники до стріл, монети Європи (1512), Російської Імперії (1894 рік) і Третього рейху (1933 рік), військові німецькі нагороди, зокрема, орден “Залізний хрест”, металеві портсигари часів третього рейху з клеймом “Alpaccа” 750 проби, пряжки, печатки, небезпечні бритви “Solingen”, все – з нацистською символікою, польові телефони, танковий телескоп, наручні і кишенькові годинники, чарки в філігранному виконанні тощо. Предмети знаходилися в речах пасажира, який відлітав через аеропорт “Бориспіль” в Нідерланди”, – йдеться в повідомленні на сайті відомства у вівторок.

Згідно з інформацією, для проходження митного контролю 39-річний киянин скористався “зеленим коридором”, чим засвідчив, що не має предметів, обов’язкових до декларування, або таких, на вивезення яких потрібен дозвіл.

“При перевірці ручної поклажі, в рюкзаку пасажира митники виявили окремі предмети культурного споживання і предмети військового зразка. Це стало підставою для перевірки багажних місць даного громадянина”, – йдеться в повідомленні.

Система сканування показала наявність значної кількості металевих предметів у валізах пасажира, після чого весь його багаж був оглянутий. Загалом митники виявили 103 предмети, що не були задекларовані письмово. “За консультацією з приводу переміщення цих предметів через митний кордон України на момент проходження митного контролю чоловік до співробітників Київської митниці не звертався”, – наголосили у відомстві.

У своїх поясненнях громадянин намагався заперечити, що дані предмети мають культурну цінність і повідомив, що скуповував їх на “блошиних ринках” для клієнтів в Амстердамі. Однак підтвердити свої слова дозвільними документами, які давали б йому право вивезти предмети за кордон, пасажир не зміг.

“Експертна оцінка виявленого буде проведена додатково. Вона встановить вартість і цінність даних предметів. Митниками складено протокол про порушення митних правил за ст.471 Митного кодексу України. Предмети вилучені до винесення судом рішення у справі”, – повідомили в ДМСУ.

Next Post

Легендарний український футболіст став депутатом

Ср Жов 28 , 2020
Колишній голкіпер “Динамо” Олександр Шовковський став депутатом Київради. Нинішній асистент головного тренера збірної України балотувався на цей пост від партії мера Києва Віталія Кличка “УДАР”. Нагадаємо, від партії УДАР до Київради пройшло 30 осіб, в тому числі і Шовковський. Post Views: 778
Шовковський

Можливо ви пропустили?