Під Кабміном протестують проти поліцейського свавілля (ФОТО)

Центр громадських свобод та Українська гельсінська спілка з прав людини проводить мітинг під Кабінетом Міністрів України, щоб привернути увагу до поліцейського свавілля.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Київ Інформ

Перед початком акції правоохоронці взяли під посилену охорону будівлю Кабміну.

На захід зібралося кілька сотень активістів.

“Протягом останніх років ми проводимо наймасштабніший захід за права людини в Україні, ім’я якому Марш Рівності. Наша повістка ширша за права ЛГБТ+. Ми стоїмо за вільну та безпечну Україну для всіх!  Безпекою Маршу та тисяч людей, які беруть у ньому участь, ми завдячуємо злагодженій роботі поліції, організаторів та волонтерства. Ми цінуємо нашу співпрацю з поліцією та вдячні за відкриту комунікацію. Проте, як громадяни своєї держави, ми хочемо бачити Україну правовою та безпечної країною для кожного та кожної без виключення: жінок, дітей, людей різної сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, різного етносу та релігійних переконань. Усьому цьому не дає збутися системне свавілля, безкарність та корумпованість поліції в Україні”, – заявляють організатори акції.

Вони навели декілька прикладів правопорушень, які, на їхню думку, розслідуються правоохоронцями не належним чином:

1. У ніч із 23 на 24 травня 2020 року в місті Кагарлик Київської області двоє поліцейських протягом 9 годин катували та декілька разів зґвалтували жінку у відділку, яку було викликано як свідка. На жінку вдягали протигаз, застосовували кайданки та було здійснено кілька пострілів із табельної зброї у неї над головою. Ведеться слідство.

2. 31 травня 2019 року у Переяслав-Хмельницькому хтось із компанії, де були й двоє поліцейських у нетверезому стані, влучив у голову 5-річного хлопчика, який за три дні помер в реанімації. Поліцейські, що були на території приватного сектору, відпочивали й вживали алкогольні напої, розважались, стріляючи по бляшанках і влучили у дитину. Порядності, чесності й мужності цим колишнім поліцейським не вистачило навіть, щоб вказати, хто саме з них здійснив смертельний постріл, натомість знаряддя вбивства приховується від слідства…

Підозрювані у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова екс-поліцейський Володимир Петровець та цивільний Дмитро Кривошея, яким загрожувало довічне ув’язнення, вийшли з СІЗО під заставу у березні.

3. У ніч на 30 квітня у Житомирі група осіб з 5т-и хлопців та 1-ї дівчини орально зґвалтували, пограбували та катували 19-річного гея. Надягнувши на хлопця кайданки, йому погрожували ножем, зрізали з нього одяг, ще кілька разів спробували зґвалтувати, але він був напівпритомний. Вимагали 10 тисяч гривень, а ближче до світанку оголеним погнали перед машиною в бік його дому.
Правоохоронці встановили коло усіх підозрюваних, утім жодній з них досі не оголосили підозри.

Через дорогу від Кабміну поліція зупинила групу осіб, у яких вилучила балончики і золодну зброю.

Кількох учасників акції затримано.

Фото – Роман Пєтушков

 

Next Post

Емальованi горнятка як хоббi

Сб Чер 6 , 2020
Ви отримували в подарунок горнятка? Скоріш за все так. Хоч раз в житті кожна людина отримує в якості презента чашку. І здається, що це найбанальніший подарунок, який тільки можна придумати. Але не поспішайте з висновками. Тому емальоване горнятко  може бути стильним, оригінальним, бажаним, і, головне, корисним подарунком. Це практично Керамічна […]

Можливо ви пропустили?