“Митниця засекретила всі дані щодо вантажу літаку Мрія” – депутат

Митниця засекретила всі дані щодо розмитнення вантажу, який був привезений літаком “Мрія” і який зустрічав президент України Володимир Зеленський.

Про в ефірі “Прямого” заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Володимир Ар’єв.

“Я з приводу того, що відбувалося з постачаннями через “Мрію”. Зараз п’ять депутатських звернень зробив щодо надання інформації. Але я вже можу одну сказати дуже цікаву річ. Це мені поки що інсайд такий дали. Митниця засекретила всі дані щодо розмитнення вантажу, який був привезений літаком “Мрія” і який зустрічав президент Зеленський. Вони його перевели в розряд спецвантажу. У мене питання одне: а що ж там такого було секретного і що ховати?

Я зробив зараз депутатські звернення. Треба буде – будемо переходити на депутатські запити. Треба буде – будемо колективні робити. Але я вважаю, що вся країна повинна знати, що відбувалося”, – розповів Ар’єв.

Він додав, що “за моєю інформацією, поки не підтвердженою, різниця у тоннажі, який був за китайськими митними документами, і українськими митними документами теж існує. І це теж дуже цікавий момент”.

“В тому числі, цікаво, що цей вантаж міг бути оформлений як гуманітарний. До речі, відповідний запит, відповідне звернення щодо надання інформації до Міністерства соціальної політики, яке надає статус гуманітарних вантажів або не надає, щодо розмитнення теж надіслав. І зараз є десять днів. Я вчора відправив їх. Я вважаю, що в середині травня ми зможемо вже цілком нормально подивитися на те, які відповіді щодо цього вантажу в комплексі нададуть”, – резюмував нардеп.

Джерело

Next Post

У центрі Києва підприємці, що протестують, "закрили" Кабмін на карантин (ФОТО)

Ср Тра 6 , 2020
У Києві тривають акції протесту  підприємців, які вимагають від уряду України гарантувати конституційне право на працю. Зранку 6 травня поліція зупинила колону автомобілів протестувальників на Європейській площі, за кількасот метрів до будівлі Кабінету міністрів. Акція відбувається неподалік центрального входу до стадіону «Динамо» в центрі української столиці. На автомобілях розміщені гасла […]
протест підприємців

Можливо ви пропустили?