Справа «Охматдиту»: трьом особам повідомлено про підозру

5 травня 2020 року НАБУ і САП повідомили трьом особам про підозру у завданні 30 млн грн збитків державі – ці кошти мали піти на будівництво нового корпусу лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Йдеться про колишнього директора державного підприємства-замовника будівництва «Укрмедпроектбуд», керівника приватного підприємства-генпідрядника, а також очільника підприємства-зберігача обладнання, яке мало використати для облаштування лікарні.

Дії екскерівника «Укрмедпроектбуду» кваліфіковані за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України. Керівникам приватних компаній інкримінують вчинення злочинів, пердебачених ч.5 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 КК України.

Оскільки місцезнаходження керівника підприємства-зберігача наразі не встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку  ст.135, ст.278 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення його в розшук.

Як встановило слідство, у 2013 році підозрювані у змові фактично сфабрикували документи, які нібито підтверджували постачання інженерного та технічного обладнання для нового корпусу лікарні «Охматдит». Насправді ж ніякого постачання не відбулось і на зберігання його не передавали. Однак кошти за поставлене виключно «на папері» обладнання підприємство-генпідрядник отримав. Внаслідок таких дій державним інтересам завдано шкоди, розмір якої перевищує 30 млн грн.

Детективи НАБУ розпочали розслідування вказаних фактів у вересні 2017 року після одержання матеріалів від Національної поліції України. Відповідна постанова про закріплення підслідності за Національним бюро винесена Генеральним прокурором у серпні 2017 року.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ДЖЕРЕЛО

Next Post

У столиці провели онлайн консультації з бізнесом щодо виходу столичної економіки з карантину

Вт Тра 5 , 2020
Виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський та радник Київського міського голови Володимир Бондаренко провели онлайн конференцію, в якій взяли участь майже 100 членів Американської торговельної палати в Україні. Головним питанням діалогу було створення умов комфортних для бізнесу та безпечних для населення під час виходу з карантину. «Ми готові […]
Троллейбус-Киев

Можливо ви пропустили?