Міністр інфраструктури Криклій провів рейд проти “циганських банд” на вокзалі в Києві

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та народний депутат від “Слуги народу” Роман Грищук приєдналися до рейду активістів С14 і Муніципальної варти на вокзалі в Києві.

Глава організації “Товариство майбутнього”, більш відомої під назвою С14, Євген Карась так описав вчорашній рейд.

“Провели інспекцію вокзалу з міністром інфраструктури Владиславом Кріклієм і депутатом ВР від Солом’янки (Солом’янського району Києва, – ред.) Романом Грищуком. Активісти Товариства Майбутнього в складі Муніципальної варти десятки разів ловили злодіїв з циганських організованих банд на вокзалі”.

Карась скриншот

Звіт про рейд з Кріклієм опублікував і депутат від “Слуги народу” Роман Грищук. Правда, у звіті депутата немає ні слова про “циган” і “етнічних бандах”.

“Муніципальна варта цілодобово допомагатиме поліції і фіксувати всі порушення”, – серед іншого написав депутат. Відзначимо, що поліція відмовилася співпрацювати з “Муніципальної варта” через расизм ще в 2018 році.

“Патрульна поліція з ними не співпрацює. Ми не можемо співпрацювати з людьми, які сповідують і постійно говорять про порушення прав людини, тоді як база нашої діяльності – захист прав людини. Ми не можемо працювати з людьми, які сповідують расову ненависть”, – говорив начальник управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.

Ця заява прозвучала після того, як активісти С14 спалили табір ромів на Лисій горі в Києві.

Після “інспекції” з представниками влади активісти розклеїли на вокзалі расистські плакати. “Вас можуть пограбувати цигани”, – говорять вони.

Фото було опубліковано в паблік Солом’янського району Києва в соціальних мережах.

Next Post

Під Києвом через коронавірус почали дезінфікувати вулиці

Вт Бер 10 , 2020
У Броварах Київської області з вівторка, 10 березня, через загрозу поширення коронавірусу COVID-19 почали дезінфікувати павільйони очікування, дитячі майданчики та лавки на вулицях. Про це повідомила пресслужба Броварської міської ради на своїй сторінці у Facebook У місті вирішили посилити заходи безпеки та проводити дезінфекцію не тільки у закладах освіти, культури, […]

Можливо ви пропустили?