У Києві запалять свічки в пам’ять про жертви Голокосту

27 січня, в міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, в Києві відбудеться всеукраїнська акція «Шість мільйонів сердець».

На згадку про шість мільйонів жертв Голокосту державні діячі України, глави дипломатичних місій, колишні в’язні гетто і концтаборів, Праведники народів світу запалять Шість свічок.

Завершиться Меморіальна церемонія поминальною молитвою. У церемонії візьмуть участь музиканти струнного квартету «Cordes».

Акція пройде в Колонному залі КМДА (вул. Хрещатик, 36, 2-й поверх) о 14:00. Її організатори – Єврейський форум України і Єврейський фонд в Україні Аркадія Монастирського.

Відзначимо, в 2005 році Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про проголошення 27 травня Вдень пам’яті жертв Голокосту. Саме в цей день в 1945 році радянські війська звільнили найбільший нацистський табір смерті «Аушвіц-Біркенау» поблизу польського міста Освенцим.

В Україні на державному рівні Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту щорічно відзначають з 2012 року відповідно до постанови Верховної Ради України від 5 липня 2011 року № 3560-VI «Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру».

27 січня в Україні з нагоди Дня пам’яті жертв голокосту пройдуть мітинги пам’яті, відкриються виставки в музеях і бібліотеках, відбудуться круглі столи та вечори пам’яті в школах.

Джерело

Next Post

У Міжнародному аеропорту “Бориспіль” відкрили нові автобусні виходи

Пн Січ 27 , 2020
У терміналі D аеропорту Бориспіль відкрили останню чергу з трьох бас-гейтів. Нові бас-гейти дозволять збільшити пропускну здатність виходів на посадку, а також поліпшити комфорт пасажирів. Про це пише “НПП”. Нова зона обслуговування становить близько 750 м², а їх пропускна здатність – становить 450 пасажирів на годину. Потрапити до нових автобусним […]
Аэропорт Борисполь

Можливо ви пропустили?