На Київщині в лікарні померла 8-річна дівчинка

Дівчинка

Дівчинка померла вранці – 1 січня. Про те, що погано себе почуває, мамі сказала за три дні до того, коли повернулася з прогулянки.

Як повідомляє ТСН, дитині стало погано напередодні Нового року – піднялася температура, а після – виникла блювота і втрата свідомості. Вже в лікарні стан дитини погіршився, втім, до ранку 1 січня, жоден лікар, за словами батьків, кваліфікованої допомоги не надавав.

Мама розповідає, що у дитини піднялася температура, тому дала їй жарознижуючі препарати. Температура впала. Наступного дня дитину оглянув сімейний лікар,  але вже під вечір 31 грудня – у Аніти знову 38,2. Почала рвати і не змогла сходити в туалет. Рівно опівночі приїхала “швидка”.

Вже тоді дитина втратила свідомість. Її доставили в лікарню. Млявою і вже без сил рухатися самостійно – її оглянув черговий лікар Березанської лікарні. Діагноз, за словами мами, ГРВІ. На ніч лікар залишив Аніту під крапельницею.

У перші години Нового року дитині стало гірше. Півгодини реанімації, яку проводили вже головні лікарі – організм дівчинки витримати не зміг.

Різка вірусна інфекція, пояснює лікар, стрімко переросла в пневмонію, тотально пошкодила відразу дві системи – легені і серце дитини. Згідно з результатами судово-медичної експертизи – причиною смерті 8-річної Аніти стала серцево-легенева недостатність.

За словами медичного директора Березанської лікарні Юрія Войсятинського, тієї ночі чергували два лікарі, стаж роботи яких 30 років.  У поліції вже з’ясовують, що стало причиною смерті дівчинки: хвороба, неправильно введені препарати чи недбалість лікарів.

Next Post

У центрі Києва демонтують кінотеатр "Україна"

Ср Січ 5 , 2022
У центрі Києва розпочалися будівельні роботи на фасаді будівлі непрацюючого кінотеатру “Україна” Будівля  розташована на вулиці Городецького, 5. Тротуар обгородили парканом, а фасад – сіткою. На споруді працюють будівельники, але інформаційної таблички щодо ремонтних робіт на будівлі немає. Терасу колишнього кінотеатру вже напівзруйновано. Кінотеатр “Україна” має історичну цінність не лише […]
кінотеатр Україна

Можливо ви пропустили?