Кабмін визнав ВДНГ у Києві пам’яткою національного значення

ВДНГ

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою підвищив Національному виставковому центру «Експоцентр України» категорію пам’ятки з місцевого на національного значення.

Відповідна постанова оприлюднена на Урядовому порталі. «Змінити категорію пам’яток місцевого значення «Комплекс Національного виставкового центру «Експоцентр України», «Вхід головний» та «Павільйон головний» по просп. Глушкова, 1, у м. Києві на категорію національного значення та присвоїти пам’яткам охоронні номери 260109, 260109/1 та 260109/2 відповідно», – йдеться у документі.

Як зазначено на сайті «Експоцентру», його територія становить 286 гектарів, а до складу входить 180 будівель та споруд, 19 з яких мають статус історико-культурних памʼяток України.

Next Post

Пам'яник Щорсу перенесуть з проспекту Шевченка до музею на Сумщині

Ср Лис 17 , 2021
Монумент радянського військового діяча Миколи Щорса, який розташований на перетині вулиці Петлюри та бульвару Шевченка у Києві, перенесуть до Сумської області. Про це з посиланням на працівницю відділу комунікації Українського інституту національної пам’яті Вікторію Скубу повідомляє Хмарочос. За її словами, пам’ятник перебуватиме у музеї Парку радянського періоду у Спадщанському лісі. «Ми розібралися з процедурою переміщення пам’ятки та провели необхідні консультації з Міністерством культури та […]
Пам'ятник Щорсу

Можливо ви пропустили?