Смерть жінки після вакцини: лікарі з’ясували справжню причину

вакцина від коронавіруск

Київські медики закінчили розслідування смерті 50-річної пацієнтки, яка 10 серпня померла після першої дози щеплення вакциною Moderna. Фахівці стверджують, що жінка померла не через щеплення, а від коронавіруса.

Лікарі кажуть, що жінка захворіла на коронавірус за кілька днів до щеплення, тому вакцина допомогти їй не встигла. Регіональний координатор по вакцинації в Києві Василь Животенюк  розповів, що жінка відносилась до групи ризику і повинна була вакцинуватися в першу чергу, на кілька місяців раніше.

Фахівці неодноразово відзначали, що в групі ризику знаходяться громадяни з такими хронічними захворюваннями, як цукровий діабет, бронхіальна астма, гіпертонічна хвороба або хвороба нирок. У померлої пацієнтки після вакцини, за словами Животенюка, було мінімум два з перерахованих захворювань.

Василь зазначив, що незадовго до вакцинації жінка десять днів відпочивала в Туреччині. В кінці липня вона зробила тест на Covid-19, який виявився негативним. Вона повернулася в Україну 1 серпня, при цьому у неї не було ніяких скарг на здоров’я. Вакцинувати жінка п’ятого серпня і в той же день відчула перші симптоми коронавіруса.

Після розслідування події фахівці зробили висновок про те, що пацієнтка хворіла Covid-19 ще до того, як у неї проявилися перші симптоми. Животенюк зазначив, що по приїзду вона не пройшла добровільний карантин і не робила тест на коронавірус.

Вакцина ж таки не подіяла через те, що у організму не вистачило часу на вироблення антитіл, так як для імунної реакції необхідний 21 день. Жінка померла через п’ять днів після вакцинації.

За словами Василя, вакцина пацієнтці не нашкодила і не допомогла, так як її зробили вже після зараження вірусом. Він закликав усіх громадян з групи ризику вакцинуватися заздалегідь, щоб подібних випадків більше не виникало.

 

Next Post

За фактом нападу на журналіста в центрі Києва повідомлено про підозру двом молодим людям

Пн Сер 16 , 2021
Правоохоронці встановили особи двох молодих людей, підозрюваних в нападі і побитті журналіста в центрі столиці. Їм повідомлено про підозру у нанесенні тілесних ушкоджень журналісту у зв’язку із здійсненням ним професійної діяльності. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міської прокуратури. “Згідно з матеріалами слідства 14 серпня 2021 під час […]
Напад на журналіста

Можливо ви пропустили?