Окупанти продовжують депортацію українських дітей з ТОТ на територію РФ

Російські окупанти продовжують здійснювати масштабну депортацію українських дітей на територію РФ під виглядом так званого “відпочинку” у дитячих таборах.

Депортація дітей

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

“Ці дії не мають нічого спільного з турботою про дітей, а є частиною глибокої стратегії з пропагандистського перевиховання молодого покоління”, — зазначають у спротиві.

Відомо, що місцеві колаборанти відпраляють на профілактичний відпочинок у Таганрог 430 дітей із тимчасово окупованого Донецька.

“Захід передбачає двотижневий курс пропагандистського виховання учнів тимчасово захоплених росіянами території Донеччини”, — ідеться у повідомленні ЦНС.

За словами спротиву, бувають випадки коли батьки, відправивши своїх дітей у подібні табори, згодом не можуть повернути їх назад через “бюрократичні або фізичні перешкоди, що ставить під загрозу возз’єднання сімей”.

Дітей, викрадених та вивезених до Росії у перші місяці кремлівського вторгнення у 2022 році, передали на усиновлення місцевій владі.
Торік у березні Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової, заявивши, що вони несуть кримінальну відповідальність за воєнний злочин ‒ незаконну депортацію дітей.
Наразі відомо про депортацію понад 19 тисяч українських дітей до Росії і на тимчасово окуповані території.

Next Post

У ГУР попередили про фейкові чатботи, які імітують Головного бота розвідки

Ср Вер 18 , 2024
В месенджері Telegram з’явилось щонайменше вісім фейкових чатботів, які імітують Головного бота розвідки. Про це повідомили у ГУР. “Ворог намагається ввести українців, що проживають на тимчасово окупованих територіях, в оману, створюючи ботів, які за своїм описом, назвою та візуалом відтворюють офіційний чатбот ГУР «Головний бот розвідки». Передавати будь-яку інформацію через такі боти […]
ГУР

Можливо ви пропустили?