Влада Києва попросить у Зеленського 50 млрд грн для метро на Троєщину

Конкретну суму не називають. Кажуть про 40-50 млрд грн.

У Київську міськраду подали проект звернення до президента і Кабміну про виділення коштів на будівництво лінії метро на житловий масив Троєщина. Чиновники нагадують, що Деснянський район, де розташовується Троєщина, – другий за величиною в місті, а виходу до підземки так і не має. На сьогоднішній день найближча станція – «Почайна».

Конкретної суми депутати не називають. Кажуть про необхідні 40-50 млрд грн., Що практично складає річний бюджет столиці, йдеться в пояснювальній записці до документа. Варто відзначити, що це як мінімум на 4 млрд грн. більше, ніж передбачалося в проекті масштабної стратегії розвитку транспортної інфраструктури столиці до 2023 року, яку міськадміністрація винесла на розгляд міського парламенту в кінці липня 2019-го.

Втім, те, що цей документ приймуть, малоймовірно, адже останнім часом в міськраді Києва кворум не може зібратися. Це навіть стало одним з аргументів для столичного градоначальника Віталія Кличка з приводу дострокового припинення повноважень ради XIII скликання.

1 thought on “Влада Києва попросить у Зеленського 50 млрд грн для метро на Троєщину

  1. Ну конечно. Когда запахло досрочными выборами и потерей власти – самое время вспомнить про метро на Троещину. За предыдущие 5 лет ни одной станции не открыли, а тут вдруг вспомнили. Не отмыть, так хоть попиариться успеют. Только уЗеленского тоже не идиоты, догадаются столарам и микитасям денег на распил больше не выдавать.

Comments are closed.

Next Post

Наочна історія Києва. Де знаходяться всі міні-скульптури проекту "Шукай!"

Пн Вер 16 , 2019
Кожне місто має свої символи, знаки відмінностей, місцеві легенди та історії, які відомі кожному. І дуже важливо ці характерні особливості культивувати та популяризувати. Саме цим займається Юлія Бевзенко, втілюючи в життя свій проект «Шукай». Сама дівчина називає себе менеджером Києва. Вона придумала розказувати та навіть показувати історію міста за допомогою […]
шукай, парк Шевченка

Можливо ви пропустили?