Провладна партія допускає ліквідацію посади голови КМДА

У Верховній Раді України зареєстрований проект закону про внесення змін до Закону України “Про столицю України – місто-герой Київ”.

Згідно з оприлюдненою на сайті ВР інформації, проект має реєстраційний номер 2143 і внесений до парламенту 13 вересня, – передає “УНІАН”.

Ініціатором змін до закону про столицю є група народних депутатів. Відзначається, що документ отримано Верховною Радою і переданий на розгляд керівництву. Текст документа поки відсутній.

Як зазначив в інтерв’ю виданню “Лівий берег” перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко, в новій редакції закону про столицю взагалі може не бути посади голови Київської міської державної адміністрації. Замість голів обласних державних адміністрацій планують ввести інститут префектів.

“Можливо, в новій редакції закону про столицю такої позиції як голова КМДА взагалі не буде. Зрозуміло, що зараз вона є в Конституції, але в тих змінах, які ми плануємо в цілому по децентралізації, чи не буде голів ОДА”, – сказав Корнієнко.

Він додав, що Київ хоч і регулюється окремим Законом “Про столицю”, але він “не може випадати із загальної канви”.

“Якщо у всій країні не буде ОДА, чому вона буде в Києві? Відповідно,” танці “навколо посади голови КМДА вже втрачають актуальність”, – сказав він.

Next Post

У Києві жінка з дитячим візочком перебігала 6-смугову магістраль

Пн Вер 16 , 2019
У Києві на Відрадному жінка з дитиною в колясці, запізнюючись на електричку, зважилася перебігти дорогу в недозволеному місці. Фото з місця подій опубліковано в співтоваристві “Мій Відрадний” в Facebook. Очевидці запам’ятали, як жінка з коляскою, в якій сидів маленький дитина, перетинає в недозволеному місці 6-смугову магістраль і шляхи швидкісного трамвая. […]
Дорога, Киев, горе мать

Можливо ви пропустили?