В “КиївПрайд” шкодують, що Зеленський і Кличко не реагують на напади

Організатори “КиївПрайд” шкодують, що ні президент Володимир Зеленський, ні мер Києва Віталій Кличко не відреагували на напади 19 червня на відвідувачів “ПрайдХауса”, де проходила культурно-освітня програма в рамках тижня “КиївПрайд”.
“Ми твердо переконані, що відсутність публічної реакції на насильство, яке в нашому випадку є злочинами на грунті ненависті, є його легітимацією. Це неприйнятно в сучасній країні, який декларує свої цінності як європейські”, – сказала на брифінгу в суботу біля будівлі Адміністрації президента директор ГО “КиївПрайд” Руслана Панухнік, передає “Інтерфакс-Україна”.
Організатори “КиївПрайд” також відзначили, що Зеленський досі ніяк не відреагував на їх “щире” відеозапрошення на Марш Рівності, який відбудеться 23 червня.
Разом з тим глава піар-департаменту “КиївПрайд” Софія Лапіна заявила, що, за інформацією організаторів, 19 червня невідомі побили 17-18 відвідувачів заходу в центрі “Ізоляція”.
“На даний момент ми знаємо про напади на чотири групи відвідувачів” ПрайдХаба “, які ізолюються в креативному центрі IZONE … 19 червня постраждало чотири групи, що включають від 2 до 8 осіб. Тобто ми можемо говорити про 17-18 постраждалих”, – цитує Лапіну Укрінформ.
За її словами, всі постраждалі зараз у “більш-менш стабільному нормальному стані”.
Лапіна додала, що в поліцію зверталися безпосередньо постраждалі, проте організаторам відомо про внесення в ЕРДР тільки одного звернення про побиття.

Next Post

23 червня у центрі столиці святкуватимуть День молоді

Сб Чер 22 , 2019
23 червня з 11:00 до 22:00 на Хрещатику святкуватимуть День молоді. У зв’язку із цим передбачено обмеження/заборону руху всіх видів транспортних засобів з 16:00 22 червня до 05:00 24 червня від перетину вулиць Хрещатик і Прорізна до перетину Хрещатика з вулицею Богдана Хмельницького. Проведення цього масштабного фестивалю підримано розпорядженням КМДА № 1023. […]

Можливо ви пропустили?