Cиноптики прогнозують в Україні сильні морози і снігопади

Мороз, лід, зима

У Київській області 13-го і 14 січня йтиме невеликий сніг. Температура вночі -3 … -8 °, вдень – -1 … -6 °.

Як повідомила синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в Facebook, пік похолодання очікується з 14 по 19 січня. У нічні години температура може опуститися до -14-20 градусів.

“Арктична маса буде заповзати поступово, знижуючи температуру повітря до невеликих, а потім до помірних морозів. А потім і до сильних”, – написала синоптик.

У понеділок-вівторок, 11-12 січня, погоду України буде визначати антициклонічне поле, тому страшних снігопадів не очікується. Опади можливі в Криму і в західній частині України.

13 січня на південний схід України вийде активний циклон, який дійсно ускладнить там погоду – мокрий сніг, сніг і навіть дощ (бо вдень на південно-сході ще може бути порівняно тепло) плюс налипання мокрого снігу, ожеледь і штормовий вітер.

“Рейтузи, панталони і сині спортивки вже відходять у минуле, не забудьте про термобілизну – якраз буде йому зоряна година”, – радить Діденко.

Крім того, за її словами, циклон захопить схід України, Дніпропетровщину, Сумщину і Запоріжжя, “притягнувши” за собою опади та сильний вітер. Але швидко покине наші межі.

13-14 січня хвости атмосферних фронтів північного циклону будуть зачіпати західні і північні області країни. Періодично буде йти сніг.

Раніше ми повідомляли, що рятувальники витягнули чоловіка із бункера побутових відходів.

Next Post

Майя Санду 12 січня здійснить візит в Україну

Пн Січ 11 , 2021
Президент України Володимир Зеленський у Києві у вівторок, 12 січня, проведе переговори з президентом Республіки Молдова Майєю Санду, яка перебуватиме в Україні з офіційним візитом. Про це повідомляє ОП. За результатами перемовин сторони підпишуть низку двосторонніх документів. Через її візит можуть перекривати проїзд на короткий час на деяких вулицях у столиці. Раніше […]
Майя Санду

Можливо ви пропустили?