Степанов підтвердив отримання заявки на реєстрацію в Україні російської COVID-вакцини

Вакцина Спутник

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підтвердив факт отримання заявки на реєстрацію в нашій країні російської вакцини від коронавіруса “Супутник V”.

Про це він розповів вчора на брифінгу, відповідаючи на питання, чи готовий МОЗ зареєструвати вакцину і чи можна говорити про те, що українців будуть прищеплювати нею.

Міністр уточнив, що дійсно 6 січня харківська компанія “Біолік” подала заявку на реєстрацію вакцини в Державний експертний центр.

“Це тільки заявка. Далі вони повинні, згідно із законодавством України, подати ще реєстраційну форму, досьє “, – заявив Степанов.

За його словами, в цьому досьє має бути чітко доведено безпеку вакцини і показані результати трьох фаз клінічних випробувань.

“Нарешті ми хоч побачимо не якісь політичні гасла, а що таке ця російська вакцина”, – зазначив Степанов.

Глава МОЗ підкреслив, що лише за результатами всіх цих поданих документів “можна буде говорити про якість” вакцини.

Степанов висловив думку, що “навколо цього питання, як завжди, багато політики”.

“Якщо ви подивитеся, то це єдиний препарат, російська вакцина” Супутник V “, навпроти якого є така кількість політики. Це зрозуміло, тому що Російська Федерація завжди використовувала будь-яку можливість в своїй гібридної війні. І зараз це не виняток. Але, мені здається, що здоров’я українців не може бути приводом для таких інформаційних воєн, яка поширюється навколо цієї вакцини “, – повідомив він.

Степанов також висловив упевненість, що Україна здатна забезпечити себе вакциною від коронавируса COVID-19 “від провідних світових виробників”, які реєструють свої вакцини, подають документи досліджень відкрито і якісно, ​​«не влаштовуючи інформаційну війну”.

“І саме вакцинами таких світових виробників ми і плануємо робити щеплення українцям”, – підсумував Степанов.

Раніше ми повідомляли, що певні станції метро можуть будуть зачинені на період локдауну.

Next Post

У Києві під час локдауну дозволять роботу ковзанок

Сб Січ 9 , 2021
В Києві знову дозволять роботу новорічних ковзанок, правда адміністрація атракціонів повинна буде виконувати певні вимоги для роботи локацій. Про це передає видання Сегодня. Так, за словами глави Госпотребслужби столиці Олега Рубана, новорічні катки в Києві можуть відновлювати роботу, якщо під час катань на них буде дотримуватися безпечна дистанція – 1 […]
Ковзанка

Можливо ви пропустили?