У Києві почали брати за винагороду кров у донорів, що перехворіли на коронавірус

Охочі отримують винагороду за кров у розмірі 1110 гривень.

На Лівому березі Києва розпочався збір крові з антитілами COVID-19. Йдеться в сюжеті телеканалу «Київ».

Плазму беруть для того, аби розробити ліки від коронавірусної інфекції. Процес збору крові займає 45 хвилин.
Перед здачею донор має пройти відповідні аналізі на вияв антитіл у крові — визначається вміст гемоглобіну, група крові за системою АВО, передтестове консультування та огляд лікаря-терапевта.

«Препарат буде безпосередньо лікувати тих, хто вже захворів. Наразі його вже створено і вироблено на двох компаніях партнерів — в США та Швейцарії», — зазначив менеджер з комунікації фармацевтичної компанії Олексій Денисенко.

Проте не всі можуть стати донорами. Здати кров можуть лише ті, хто не хворів на вірусні інфекції та немає хронічних захворювань.

Зазначається, що за день приблизно 25 людей стали донорами. Охочі отримують за 650 мл плазми з антитілами коронавірусу 1110 гривень. Проте від коштів можна відмовитися — їх відправлять на благодійність в столичну дитячу лікарню «Охматдит».

Нагадаємо, у київській лікарні вкоротила собі віку літня жінка, хвора на коронавірус.

Next Post

У Голосіївському парку в Києві будують зону активного відпочинку. Місцеві проти

Пт Лис 20 , 2020
Жителі Голосіївського району в Києві влаштовують акцію протесту проти будівництва зони активного відпочинку в парку. На західному схилі Голосіївського парку поруч з Оріхуватськими ставками почали облаштування гірки для катання на тюбінгах, 25 альтанок і 16 катамаранів. На ділянці зрізають дерева. За словами місцевих жителів, проєкт не погодили з екологами та […]
парк в Голосіїво

Можливо ви пропустили?