У столиці відзначають Хрещення Київської Русі

Сьогодні, 28 липня, відзначають 1032 річницю хрещення Руси-України. В українських православних і греко-католицьких храмах служитимуть Божественні Літургії. Зокрема Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній очолив всенічне бдіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі.

Через пандемію керівництво Церков відмовилося від багатьох урочистостей (зокрема, Хресних ходів, які традиційно відбувалися у Києві 27 та 28 липня), зробивши акцент на просвітницьких заходах.

У Православній Церкві України опублікували видовищне відео про місце у столиці, де, за літописами, князь Володимир доручив хрестити киян – легендарну річку Почайну.

– Неподалік Поштової площі понад тисячоліття тому протікала легендарна, згадувана у древніх літописах, річка Почайна? Колись глибока та розлога, ця ріка стала місцем, де кияни прийняли віру Христову. 1032 роки тому Володимир Великий зібрав киян на масове хрещення саме на берегах історичної Почайни. Ця подія створила духовну основу єдності Руси-України як великої держави – частини європейської цивілізації. Час та масове будівництво протягом століть ледь не знищило річку та частково сховало її під землею. Та де ж ця древня та легендарна Почайна сьогодні?  запитують автори відео, та пропонують подивитися відео.

Нагадаємо, у 988 році князь Володимир, син князя Святослава хрестився. При хрещенні він отримав ім’я Василь. Після свого хрещення Володимир наказав киянам хреститися, а поганських ідолів скинути у Дніпро.

Джерело

Next Post

Протасів Яр знову зелена зона – Київрада внесла зміни до Генплану

Вт Лип 28 , 2020
Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати повернули статус території зелених насаджень загального користування земельним ділянкам у парку відпочинку Протасів Яр, що в Солом’янському районі. Повідомляє сайт kyivpastfuture.com.ua. Йдеться про земельну ділянку площею 3,15 га на вулиці Миколи Амосова, яка розміщується у парку відпочинку Протасів Яр. Зелена зона з […]
Протасів Яр

Можливо ви пропустили?