Петиція про передачу Києво-Печерської Лаври у власність ПЦУ набрала потрібну кількість підписів, її повинен розглянути Зеленський

Петиція про передачу Києво-Печерської Лаври у власність Православної церкви України набрала 25 тисяч голосів. Тепер її зобов’язаний розглянути президент Зеленський.

Електронна петиція про повернення Києво-Печерської Лаври у власність Православної церкви України набрала необхідні для розгляду президентом Зеленським голоси. За останніми данними, набрано 27 342 з небхідно 25 000 голосів.

15 квітня петицію зареєстрував на сайті президента Зеленського Олексій Кравчук. Він пропонує розірвати договір оренди з Українською православною церквою Московського патріархату та передати Києво-Печерську Лавру у власність ПЦУ.

Олексій Кравчук написав, що Києво-Печерська Лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу. А ПЦУ – автокефальна православна церква на території України, яку Константинопольська церква вважає єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії.

Кравчук нагадав, що ПЦУ утворилася в результаті об’єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. Тому цілком справедливо, зазначає автор петиції, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія, яка визнана православним світом автокефальної православної церкви на території України.

Джерело

 

Next Post

COVID-19 у Києві: за добу виявили 24 випадки, 1 летальний

Пн Тра 4 , 2020
За добу у столиці захворіли на коронавірус ще 24 людини, один хворий помер. На сьогодні у Києві вже 1535 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з них 27 летальних. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції. За його словами, за минулу добу хворобу підтвердили: у 15 жінок […]
коронавірус

Можливо ви пропустили?