Скандал навколо Софії Київської: В ПЦУ відмовили греко-католикам

Синод Православної церкви України відмовив Української греко-католицької церкви в проведенні в соборі Святої Софії Київської літургійного богослужіння східного обряду.
Рішення прийняли на засіданні 4 березня під головуванням митрополита Київського і всієї України Єпіфанія.
Таким чином, ПЦУ відповіла на звернення предстоятеля УГКЦ Святослава (Шевчука), який в лютому 2019 року запропонувала проводити служіння в храмі.
“Констатувати, що протягом тисячоліття собор Святої Софії Київської був і залишається кафедральним собором православних Київських першоєрархів. Вважати корисним зберегти щодо богослужінь у Святій Софії Київській той порядок, який склався до сих пір і позитивно сприймається в українському суспільстві, не провокуючи полеміки або поділів” , – вирішили члени Синоду.
Відповідь буде направлений главі УГКЦ Святославу у формі листа.
Джерело: Обозреватель

Next Post

Кличко хоче відкрити в центрі Києва новий міст

Вт Бер 5 , 2019
Київська влада планує до Дня міста, який столиця традиційно святкує наприкінці травня, відкрити пішохідно-велосипедний міст від Володимирської гірки до Арки дружби народів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу “Прямий“. “У цьому році ми представляємо оновлені Пейзажну алею і Алею художників. А далі великий туристичний маршрут піде […]
Виталий Кличко

Можливо ви пропустили?