Аномальні перепади температур і сильні морози: якою буде погода взимку

Не дивлячись на те, що в другій половині листопада в Україні почалася справжня зимова погода зі снігопадами і морозами, погода в Україні цієї зими буде відрізнятися від попередніх аналогічних сезонів. Температура буде вище, але очікуються дуже різкі зміни і перепади.

Як розповів глава Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, цієї зими будуть періоди різкого похолодання і сильні морози, але вони будуть короткими.

“Зимовий сезон буде характеризуватися різкими змінами погодних умов. А також нестійким сніговим покривом. Звичайно, морози і похолодання будуть, але короткочасними , хоча досить жорсткими “, – повідомив синоптик.

Він додав, що потрібно стежити за тенденціями клімату і аномалія – ​​це тепла зима, а не холодна. І те, що сніг почав йти в листопаді в центрі України і на сході – в межах норми.

“По календарним термінам, реальна зима в Київ вже прийшла. Середні терміни якраз припадають на ці дні. Нічого дивного не відбулося. Причина дуже проста – прийшов атмосферний фронт, а з північного заходу – холодне повітря, з яким випадає сніг”, – пояснив Кульбіда.

Нагадаємо, взимку буде запущено додатковий потяг у львівському напрямку.

Next Post

У місті з'явиться більше вулиць зі смугами, виділеними для громадського транспорту

Нд Лис 22 , 2020
Інформацію про облаштування нових смуг надали в КМДА. А в “Центрі організації дорожнього руху” докладно розписали, де такі смуги вже функціонують і де з’являться найближчим часом. Нові смуги з’являться: міст Патона (не введена в експлуатацію) проспект Соборності (не введена в експлуатацію); вулиця Братиславська (на затвердженні) Харківське шосе (на затвердженні) проспект […]
тролейбус

Можливо ви пропустили?