З’явилася карта занедбаних історичних будівель Києва

Команда архітекторів, реставраторів, урбаністів і дизайнерів створила Мапу реновації – карту занедбаних пам’яток історії та архітектури в Києві.

Зараз на сайті Мапа реновації 227 покинутих будівель, 66 з яких – пам’ятки архітектури. Команда проєкту збирала дані про будівлі в Шевченківському районі Києва, але пізніше планують знайти заброшки по всій Україні.

У Мапі реновації досліджують архіви, вивчають історію занедбаних будівель, відправляють інформаційні запити державним органам і вивчають відкриті реєстри. Всю зібрану інформацію публікують на сайті.

На мапі зазначена не тільки локація і вік будинку, але і його коротка історія, охоронний статус, тип власності та архітектурний стиль.

Мапа реновації об’єднує активістів для охорони і порятунку архітектурної спадщини. Також працюють над присвоєнням покинутим будівлям охоронного статусу пам’ятки архітектури або історії.

Крім того, команда проєкту планує допомагати соціально-відповідальним підприємцям знаходити будівлю для реновації, відповідно до бажаних параметрів. Так можна зберегти будинки від руйнування часом.

Next Post

У Київській області у 112 навчальних закладах виявили коронавірус – ОДА

Пн Вер 21 , 2020
Майже 18 тисяч учнів та вчителів переведено на «дистанційку». У Київській області у 112 навчальних закладах виявили зараження коронавірусом. У зв’язку з цим 17 908 учнів і вчителів були переведені на дистанційне навчання. Про це повідомляє пресслужба Київської ОДА. Наголошується, що на самоізоляції перебувають 144 окремих класів у 81 навчальному […]
школа

Можливо ви пропустили?