Кличко: купатися на міських пляжах не можна, розважальні заклади теж закриті

Купатися на міських пляжах не можна, нагадав міський голова Києва Віталій Кличко. Про це він повідомив на брифінгу 15 червня.

«Що стосується пляжів – вони сьогодні відкриті як прибережна зона відпочинку, купатися на них заборонено, поки не буде на це дозволу Держпродспоживслужби. Хочу звернутися до киян: на пляжах теж необхідно дотримуватися правил безпеки. Людям із груп ризику не рекомендовано відвідувати пляжі. Інші ж мають дотримуватися дистанції, регулярно обробляти руки дезинфікуючими засобами. Місто організовує дезінфекцію муніципальних пляжів двічі на день», – сказав мер столиці.

Він також вказав на те, що міська влада наразі не дозволяла відновлювати роботу барам, нічним клубам та розважальним центрам.

«Хочу підкреслити: бари, нічні клуби, розважальні центри місто відкривати не дозволяло. Сьогодні можуть працювати тільки літні майданчики кафе та ресторанів. Контроль за дотриманням карантинних обмежень покладений на правоохоронні органи. Вони складають адмінпротоколи про порушення. Наскільки я знаю, за вихідні дні поліція склала 16 адміністративних протоколів щодо власників нічних клубів та барів. Нагадаю, штраф для закладів-порушників складає – велика сума – від 34 до 340 тисяч гривень», – зазначив Кличко.

За даними мера, за добу в Києві виявили ще 53 хворих на COVID-19, двоє людей померли. Загалом кількість виявлених випадків у столиці сягнула 3 957 людей. Наймолодшій із нововиявлених хворих – чотири роки, найстаршому – 87.

Крім того, додав Кличко, в столиці роблять понад 85 тестувань методом полімеразно-ланцюгової реакції на 100 тисяч осіб. Більше 5% зроблених тестів дають позитивний результат.

В Україні станом на ранок 15 червня підтверджено 656 нових випадків COVID-19. Загалом з початку епідемії в Україні виявили 31 810 інфікованих коронавірусом, 14 253 людини одужали, 901 людина померла.

Джерело

Next Post

Дружину Президента України Олену Зеленську госпіталізовано до лікарні в місті Києві.

Вт Чер 16 , 2020
Як відомо, минулого тижня після ПЛР-обстеження в першої леді було виявлено коронавірус. Наразі діагноз Олени Зеленської: COVID-19. Позагоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія середнього ступеня важкості. ДН 0. Дотації кисню не потребує. Стан стабільний, повыдомляэ прес-служба Офісу Президента Дружина Президента перебуває в ізоляції, під наглядом лікарів. Проведені вчора чергові ПЛР-тести на COVID-19 […]

Можливо ви пропустили?