Будинок-монстр на столичному Подолі повинен стати на третину нижче, – рішення суду

Забудовник мав дозвіл на зведення 8-поверхової будівлі, але побудував 12 поверхів
Господарський суд Києва зобов’язав компанію “Пателі лізинг” знести чотири верхні поверхи 12-поверхового “будинку-монстра”, побудованого на вулиці Нижній Вал, 27-29, на столичному Подолі.
Позов про знесення самовільно збудованої надбудови був поданий ще в 2014 році Київською міськрадою. У ньому йшлося про те, що житлово-офісний комплекс будується без отримання вихідних даних і відповідних дозволів на будівельні роботи, а також з істотним порушенням державних будівельних норм, державних стандартів з питань будівництва та всупереч комплексним висновків державної експертизи.
У 2017 році було отримано висновок судової експертизи, в якому говориться, що будівництво відбувалося з порушенням, а надбудовані поверхи потрібно демонтувати.
Експерти стверджують, що в цьому районі не можна було дозволяти будівництво навіть 8-поверхової будівлі, так як воно розташовується в охоронних зонах.
Дане рішення суду є рішенням першої інстанції і воно може бути оскаржене в апеляції.

1 thought on “Будинок-монстр на столичному Подолі повинен стати на третину нижче, – рішення суду

  1. При мэре-бАксёре (от слова баксы стричь) застройщики получили полную свободу издеваться над Киевом. Расцвело рейдерство и прочий бандитизм. Второго срока бАксёра Киев просто не выдержит. Чем быстрее досрочные выборы, тем лучше.
    antikor.com.ua/articles/274412-morda_kirpichem._chem_zakonchilisj_istorii_skandaljnyh_zastroek_kieva

Comments are closed.

Next Post

Бориспіль добудував нову зону вильоту в терміналі D

Ср Лис 27 , 2019
В аеропорту Бориспіль завершили будівництво нової зони вильоту в терміналі D, яка включає три додаткові виходи на посадку для доставки пасажирів до літаків за допомогою автобусів, повідомляє avianews. Нові виходи отримали позначення D1A, D1B, D1C. Вони розташовані на першому рівні терміналу під зоною виходу на посадку D1, оснащеної телетрапами, в лівому крилі будівлі. Площа нової зони з урахуванням технологічних […]

Можливо ви пропустили?