Департамент охорони культурної спадщини заборонив проведення робіт на Байковому кладовищі до надання проекту

Департамент охорони культурної спадщини направив припис на адресу Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» з вимогою не проводити будь-які роботи на території Байкового кладовища, які суперечать вимогам Закону України «Про охорону культурної спадщини». Про це йдеться у відповідному приписі Департаменту, повідомляє КМДА

Окрім того, в документі сказано, що підприємство протягом 10 днів з моменту отримання цього припису має надати на розгляд Департаменту науково-проектну документацію на проведення невідкладних реставраційно-відновлюваних робіт огорожі, а також надати до Департаменту науково-проектну документацію на проведені роботи із заміни частини огорожі.

«Комплекс Байкове кладовище має статус пам’ятки національного значення. Огорожа є щойно виявленим об’єктом культурної спадщини. Департаментом підготовлено відповідний припис про заборону робіт із огорожею до надання на розгляд науково-проектної документації в установленому порядку», – наголосив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Окрім того, направлено лист до Міністерства культури щодо проведеного обстеження об’єкту.

«Інформація щодо погодження відповідної науково-проектної документації на проведення робіт із Міністерством культури та надання дозволу на проведення відповідних робіт у Департаменті відсутня.

Враховуючи вищевикладене, балансоутримувачу об’єкта направлено припис із відповідними пам’яткоохоронними вимогами. Інформуємо про вжиття заходів відповідного реагування», – сказано в листі Департаменту охорони культурної спадщини до Міністерства культури.

Як повідомив співголова Комісії з перевірки інформації щодо резонансних об’єктів будівництва, радник Київського міського голови Володимир Бондаренко, наразі будь-які роботи зі стіною проводити не можна.

«Стан стіни дійсно критичний. Раніше вона була декоративна, а сьогодні, по факту, перетворилась на підпірну, хоч і не має відповідних технічних характеристик, – зазначив Володимир Бондаренко. – Проте будь-які роботи із стіною, навіть за умови, що вона і не є пам’яткою, мають відбутись після роз’яснення громаді та із дотриманням норм закону».

Співголова Комісії зауважив, що надалі Департамент житлово-комунальної інфраструктури Києва має провести консультації із спеціалістами та громадою з метою кінцевого вирішення питання. А подібні «маркерні» питання, які є чутливим для спільноти – варто завжди вирішувати після консультаційних процедур.

Next Post

Зниклі мама з донькою стали жертвами замовного вбивства

Ср Сер 21 , 2019
Зниклі нещодавно 53-річна Надія Головач і її 31-річна донька Юлія Зайковська були вбиті на замовлення колишнього чоловіка Надії. Про це повідомила в соцмережах прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган. Причиною вбивства стали майнові суперечки після розлучення. За словами Сарган, чоловік діяв у змові з новою дружиною. «Замовив і проплатив вбивство […]
Полиция-Киев

Можливо ви пропустили?