В Україні почалися дострокові парламентські вибори

У неділю в Україні проходять позачергові вибори до Верховної Ради.

Виборчі дільниці відкрилися о 8 годині ранку і працюватимуть до 20 вечора.

Голосування відбувається за змішаною виборчою системою: 225 депутатів буде обрано за пропорційною системою із закритими списками, 199 – за мажоритарною системою в одномандатних округах (ще 26 округів розташовані на непідконтрольних територіях).

Виборцям, які голосують за місцем реєстрації, видадуть два бюлетені — для голосування за список партії та за кандидата по мажоритарному округу. Тим, хто тимчасово змінив місце голосування – лише один бюлетень для голосування за список партії.

У бюлетені за партійними списками представлено 22 партії під такими номерами: 1 – “Опозиційний блок”, 2 – “Сила і честь”, 3 – ВО “Батьківщина”, 4 – “Патріот”, 5 – “Сила людей”, 6 – “Опозиційна платформа – За життя”, 7 – “Партія зелених України”, 8 – ВО “Факел”, 9 – об’єднання “Самопоміч”, 10 – “Європейська солідарність”, 11 – “Українська стратегія Гройсмана”, 12 – “Громадянська позиція”, 13 – “Соціальна справедливість”, 14 – “Слуга народу”, 15 – “Сила права”, 16 – “Радикальна партія”, 17 – “Партія Шарія”, 18 – “Голос”, 19 – “Незалежність”, 20 – “Аграрна партія”, 21 – ВО “Свобода”, 22 – “Рух нових сил Михайла Саакашвілі”.

За даними ЦВК, всього за партійними списками балотуються 2746 кандидатів, за мажоритарними округами – 3085 кандидатів.

На виборах зареєстровано 1 719 офіційних спостерігачів: від 21 міжнародної організації – 1 602, від 12 іноземних держав – 117 спостерігачів.

280 922 українців тимчасово змінили місце голосування на виборах.

1 thought on “В Україні почалися дострокові парламентські вибори

  1. Основной политтехнологический развод украинских выборов 2019 года (как президентских, так и парламентских) – это спекуляции на тему “новые лица”. Новые/старые — это такая же точно политтехнологическая дихотомия, как и Запад/Восток. Раньше электорат разводили по пространственному (региональному) принципу, на этих выборах решили развести по временнОму (старые/новые). Только за спиной «новых» стоят те же самые политические кукловоды, что и за «старыми». Это такая игра на публику, называть новыми чуть ли не всех подряд. Выбирать новых только лишь на том основании, что они новые — полнейшая глупость. «Новый» — не обязательно значит лучше. Может быть и наоборот, «новый» может оказаться хуже «старого». Уже не время для агитации, но перед тем как вы сегодня пойдёте на участок и опустите в урну бюллетень, ДУМАЙТЕ. Думайте, уважаемые избиратели.

Comments are closed.

Next Post

Путін назвав Київ і Київську область "російськими"

Нд Лип 21 , 2019
Російський президент Володимир Путін вважає, що Київ і Київська область, а також ряд інших українських територій раніше вважали себе російськими і тому в минулому “приєдналися до Росії”. Про це він заявив в інтерв’ю американському режисерові Оліверу Стоуну, текст якого 19 липня 2019 року було оприлюднено на офіційному сайті Кремля. “Дивіться, адже коли ці землі, […]

Можливо ви пропустили?