Рік тому російська федерація розпочала великий наступ на Донеччині, який продовжується й досі

Наступальні дії ворога розпочались під Авдіївкою. Через 5 місяців боїв росіянам вдалося захопити це місто, знищивши його майже в нуль.

Після Авдіївки, майже без оперативної паузи, ворог розпочав рух на захід до адміністративних кордонів Донецької області, – пише аналітичний телеграм канал Дозвольте Доповісти

Протягом року росіянам вдалося просунутись на 30-35 км від Авдіївки. Наразі вони перебувають у 7-8 км від Покровська, неподалік від адміністративних кордонів Дніпропетровської області. Є невеликі просування на півночі Харківщини. ЗСУ відступили з Вугледару.

На мапі, станом на 1.10.2024 року територіальні здобутки росіян виглядають саме таким чином (червоним колір – росіяни; синій – ЗСУ). Станом на 10 жовтня зміни не є значними.

Крім того, за даними Генштабу ЗСУ щодо втрат ворога станом на 10 жовтня 2023 року та 10 жовтня 2024 року, ми можемо побачити, якою ціною далося росіянам це просування.

Майже 400 тисяч особового складу, понад 4 тис. танків, понад 8,6 тис. одиниць бойових броньованих машин, понад 10 тис. артилерійських систем, понад 400 одиниць РСЗВ та засобів ППО.

З усього цього можна було б сформувати та озброїти цілу армію. Такі шалені втрати у порівнянні з витраченим часом та територіальними здобутками (30-35 км просування) є яскравим символом усієї жахливої злочинності та безглуздості путінської війни.

Для чого вона ведеться та заради чого гинуть люди? Задля захоплення Донецької області, бо на більше у росіян поки що не вистачає сил? Там де прокотилися бої, вже не залишилося жодної вцілілої будівлі. Навіть якщо ця територія й потрапить на якийсь час до зони окупації – ніхто не буде її відновлювати.

Відповідь лише одна. Війна продовжується тому, що вона є запорукою політичного життя самого путіна. Він не може її виграти, але не може її і програти. Лише ліквідація самого путіна наблизить цю війну до її завершення.

Roman

Recent Posts

Дім-Терем на вулиці Андріївський узвіз. Архівні фото

Дім-Терем на вулиці Андріївський узвіз, 34. Як він виглядав колись і як виглядає зараз. Що…

14 години ago

Ремонт домов и квартир в Киеве

Ремонт домов и квартир в Киеве — это сложный и многоэтапный процесс, требующий особого внимания…

4 дні ago

Відтепер у бойовій системі DELTA доступна платформа відеоаналізу поля бою

Платформа відеоаналізу поля бою Vezha, яка передає трансляції з дронів у реальному часі та забезпечує…

4 дні ago

Чому для нас важливий референдум у Молдові?

Цікаві події розгортаються в сусідній Молдові, де 20 жовтня відбудеться референдум про вступ до Європейського…

1 тиждень ago

Енергоатом вживає заходів для захисту АЕС від російських атак

Протягом вересня поточного року поруч з майданчиками усіх українських атомних електростанцій було зафіксовано прольоти майже…

1 тиждень ago

На столичному Подолі впритул до 140-річної пам’ятки історії розпочнеться будівництво

На столичному Подолі впритул до 140-річної пам’ятки історії розпочнеться будівництво Про це на своїй сторінці…

1 тиждень ago