Енергоатом вживає заходів для захисту АЕС від російських атак

Протягом вересня поточного року поруч з майданчиками усіх українських атомних електростанцій було зафіксовано прольоти майже 130 російських ударних БпЛА та крилатих ракет, рекордна кількість яких припала на Південноукраїнську АЕС.

У деяких випадках у повітряному просторі фіксувалися ворожі засоби ураження безпосередньо над об’єктами самих станцій. Так, у ніч з 6-го на 7-ме жовтня два російських БпЛА були зафіксовані поруч з промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС.про це повідомили в Енергоатомі.

За інформацією української розвідки, росія використовує китайські супутники для фотографування атомних електростанцій України. Це може свідчити про загрозу завдання ударів по нашим ядерним об’єктам.

На виконання доручення Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, АТ «НАЕК «Енергоатом» проводить активну підготовку до різних сценаріїв російського ядерного терору.

«Ми вживаємо заходів, які унеможливлюють виведення з ладу на тривалий термін наших енергогенеруючих об’єктів, через що українці можуть залишитись без електроенергії. Компанія докладає максимальних зусиль для того, щоб до початку осінньо-зимового періоду всі дев’ять енергоблоків, які знаходяться на підконтрольній Україні території, видавали на повну потужність», — розповів очільник компанії Петро Котін.

В умовах фактичного знищення російськими ударами маневрової електрогенерації атомні електростанції забезпечують базове навантаження в національній енергосистемі. Очікується, що цього року в зимовий період частка Енергоатома у загальнодержавній генерації електроенергії сягатиме до 80%.

Варварські та антигуманні дії російських військ щодо атак на об’єкти ядерної енергетики України є прямим порушенням норм міжнародного права, зокрема Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року та Рішення 11-го пленарного засідання Генеральної конференції МАГАТЕ від 18 вересня 2009 року, які прямо забороняють будь-який збройний напад або загрозу нападу на ядерні об’єкти під час їх експлуатації або будівництва навіть коли вони є воєнними об’єктами.

Україна очікує від міжнародної спільноти рішучих дій на найвищому рівні щодо вжиття невідкладних та дієвих заходів для недопущення ядерної катастрофи в Україні, спровокованої російським ядерним шантажем.

Roman

Recent Posts

Дім-Терем на вулиці Андріївський узвіз. Архівні фото

Дім-Терем на вулиці Андріївський узвіз, 34. Як він виглядав колись і як виглядає зараз. Що…

14 години ago

Ремонт домов и квартир в Киеве

Ремонт домов и квартир в Киеве — это сложный и многоэтапный процесс, требующий особого внимания…

4 дні ago

Відтепер у бойовій системі DELTA доступна платформа відеоаналізу поля бою

Платформа відеоаналізу поля бою Vezha, яка передає трансляції з дронів у реальному часі та забезпечує…

4 дні ago

Чому для нас важливий референдум у Молдові?

Цікаві події розгортаються в сусідній Молдові, де 20 жовтня відбудеться референдум про вступ до Європейського…

1 тиждень ago

Рік тому російська федерація розпочала великий наступ на Донеччині, який продовжується й досі

Наступальні дії ворога розпочались під Авдіївкою. Через 5 місяців боїв росіянам вдалося захопити це місто,…

1 тиждень ago

На столичному Подолі впритул до 140-річної пам’ятки історії розпочнеться будівництво

На столичному Подолі впритул до 140-річної пам’ятки історії розпочнеться будівництво Про це на своїй сторінці…

1 тиждень ago