Categories: КИЇВНОВИНИ

В Києві співробітниця інституту біотехнологій вкрала небезпечні штами вірусів

Колишня співробітниця Державного науково-контрольного інституту біотехнологій і штамів під час процесу звільнення вкрала штами небезпечних вірусів у флаконах для подальшого збуту.

“Колишня співробітниця інституту, будучи відповідальною за підтримання виробничих і контрольних штамів вірусів, які зберігаються в Національному центрі штамів мікроорганізмів України, маючи доступ до них, привласнила небезпечні штами вірусів, які визначаються як збудники заразних хвороб тварин і можуть швидко поширюватися у значних масштабах незалежно від державних кордонів. Вона винесла з приміщення інституту флакони зі штамом вірусу особливо небезпечної хвороби – ньюкаслської хвороби птиці”, – йдеться в повідомленні генпрокуратури

Відзначається, що для приховування злочину, завсектором порушувала методику отримання головної посівної культури вірусів, навмисне зменшуючи кількість вихідних зразків для отримання нового пасажу – зараження чутливої ​​клітини з метою отримання від неї нової популяції вірусу, не повертала їх у сховище мікроорганізмів, а частину новоствореного матеріалу привласнювала.

“Зазначені штами вірусу підозрювана незаконно зберігала з метою подальшого збуту за місцем свого проживання в холодильнику, де вони були виявлені під час обшуку. Своїми діями колишня співробітниця завдала шкоди Державному науково-контрольному інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів”, – підкреслюють в Офісі генпрокурора.

Жінці повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

КиївІнформ

Recent Posts

Як виглядає найстаріший житловий будинок Києва

Найстаріший будинок Києва, побудований у 18 столітті, розташований на Контрактовій площі, 7. Він все ще…

2 дні ago

Як виглядала столична Солом’янка у 1880-тих роках

З’явилось архівне фото Солом’янського району Києва – на фотографії помітно, якою була Солом’янка у далекому…

4 дні ago

Як виглядав легендарний київський ресторан “Кукушка”. Архівне фото

Наприкінці 30-х - на початку 50-х років у Києві було відкрито ресторан "Кукушка". Комплекс з…

5 днів ago

Вивезення ТПВ в Києві

Вивезення твердих побутових відходів є досить важливою справою, від якої залежить стан навколишнього середовища. Професійний…

5 днів ago

В мережі згадали знесену історичну будівлю на вулиці Златоустівська

Стародавній Київ прекрасний, але з часом у місті втрачаються деякі історичні об’єкти. У мережі опублікували…

1 тиждень ago

1More ComfoBuds 2 TWS (ES303) — універсальні бездротові вкладиші

1More ComfoBuds 2 — зручні та стильні навушники-вкладиші другого покоління лінійки ComfoBuds від 1More. Ця…

2 тижні ago