Головному архітектору Києва оголосили підозру

Працывники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) повідомили про підозру колишньому головному архітектору столиц України та генеральному директору компанії-забудовниці у завданні понад 9,3 мільйонів гривень збитків територіальній громаді столиці

Про це пише Depo.ua з посиланням на прес-службу НАБУ.

Слідство встановило, що у 2002 році Київська міська рада передала земельні ділянки у центрі Києва в оренду ТОВ. Підприємство мало збудувати житловий будинок з вбудовано-прибудованим басейном для середньої школи.

Однак ТОВ звів коробку житлового будинку з допоміжними приміщеннями басейну, але у 2008 році припинив будівництво за відсутністю коштів. За таких умов ТОВ уклало інвестиційний договір з іншою компанією-забудовницею.

Проте у липні 2013 року, як з’ясувало слідство, директор департаменту містобудування та архітектури КМДА (колишній головний архітектор), діючи у змові та в інтересах директора компанії-забудовниці, видав містобудівні умови та обмеження забудови. Замість будівництва басейну для середньої школи №130 вони передбачали будівництво на території школи багаторівневого паркінгу.

“Досудове розслідування вказаних фактів детективи НАБУ здійснюють з серпня 2019 року, до того часу кримінальне провадження розслідувало Головне слідче управління СБУ. Підставою для початку розслідувань стало колективне звернення батьківського комітету спеціалізованої школи № 130 м. Києва”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що генеральний директор компанії-забудовниці вже має статус підозрюваного у вчиненні іншого корупційного злочину, досудове розслідування якого триває.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (“Зловживання владою або службовим становищем”).

КиївІнформ

Recent Posts

Як виглядав легендарний київський ресторан “Кукушка”. Архівне фото

Наприкінці 30-х - на початку 50-х років у Києві було відкрито ресторан "Кукушка". Комплекс з…

6 години ago

Вивезення ТПВ в Києві

Вивезення твердих побутових відходів є досить важливою справою, від якої залежить стан навколишнього середовища. Професійний…

12 години ago

В мережі згадали знесену історичну будівлю на вулиці Златоустівська

Стародавній Київ прекрасний, але з часом у місті втрачаються деякі історичні об’єкти. У мережі опублікували…

4 дні ago

1More ComfoBuds 2 TWS (ES303) — універсальні бездротові вкладиші

1More ComfoBuds 2 — зручні та стильні навушники-вкладиші другого покоління лінійки ComfoBuds від 1More. Ця…

1 тиждень ago

Затопленi села. Як під Києвом було створене штучне море

На півночі від Києва розкинулось велике водосховище – Київське море. Створене штучно, має площу 922…

1 тиждень ago

Київ у 1930-50-х роках – як колись виглядав бульвар Шевченка

У мережі показали, як виглядав у 1930-50х роках Бульвар Тараса Шевченка у Києві, прокладений на…

1 тиждень ago