Цьогоріч на «Книжковому Арсеналі» вперше з’явиться «Ветеранський намет»

На ІХ Міжнародному фестивалі «Книжковий арсенал», що відбудеться в Києві 22-26 травня, вперше з’явиться унікальний простір «Ветеранський намет», в якому будуть зібрані друковані твори, авторами яких є воїни російсько-української війни.

Про це пише ZIK.

Як повідомляють організатори форуму, «Ветеранський намет» стане унікальним простором, де будуть представлені книжки десятків ветеранів, дійсних військовослужбовців, які в своїх творах розповідають про Донбас, війну і життя після неї.

Варто зазначити, що «Ветеранський намет» є не умовною назвою. Вперше на фестивалі буде встановлено справжній військовий намет з відповідним військовим устаткуванням. У цьому наметі гості фестивалю зможуть не лише ознайомитись з асортиментом військової літератури, придбати вподобані книжки, а й поспілкуватися із їх авторами.

Презентація «Ветеранського намету» відбудеться в день офіційного відкриття «Книжкового Арсеналу». Також протягом фестивалю відбудеться дискусійна панель, на якій мова піде про значення військової літератури для соціуму та самих ветеранів, як один з аспектів соціалізації та адаптації після повернення з фронту.

Ідея створення такого простору, яку підтримали Міністерство у справах ветеранів та Мистецький Арсенал, пішла від самої ветеранської спільноти.

Взяти участь в «Ветеранському наметі» можуть безкоштовно всі охочі, які підпадають лише під два критерії, які висунули самі ветерани-письменники: взяти участь можуть ті, хто захищав Україну в боях на Донбасі або допомагав воїнам; книга має бути про війну та події з нею пов’язані.

КиївІнформ

Recent Posts

Як виглядала столична Солом’янка у 1880-тих роках

З’явилось архівне фото Солом’янського району Києва – на фотографії помітно, якою була Солом’янка у далекому…

14 години ago

Як виглядав легендарний київський ресторан “Кукушка”. Архівне фото

Наприкінці 30-х - на початку 50-х років у Києві було відкрито ресторан "Кукушка". Комплекс з…

1 день ago

Вивезення ТПВ в Києві

Вивезення твердих побутових відходів є досить важливою справою, від якої залежить стан навколишнього середовища. Професійний…

2 дні ago

В мережі згадали знесену історичну будівлю на вулиці Златоустівська

Стародавній Київ прекрасний, але з часом у місті втрачаються деякі історичні об’єкти. У мережі опублікували…

5 днів ago

1More ComfoBuds 2 TWS (ES303) — універсальні бездротові вкладиші

1More ComfoBuds 2 — зручні та стильні навушники-вкладиші другого покоління лінійки ComfoBuds від 1More. Ця…

1 тиждень ago

Затопленi села. Як під Києвом було створене штучне море

На півночі від Києва розкинулось велике водосховище – Київське море. Створене штучно, має площу 922…

1 тиждень ago