Зарплати наших чиновників знову зросли

В Україні заробітні плати чиновників протягом восьми місяців року зросли на 44 відсотки – з середніх 38,5 тисяч гривень до 55,8 тисяч гривень.

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну відповідно до даних за січень-серпень 2024 року, – пише телеграм канал Дозвольте Доповісти.

Найбільше серед чиновників отримують працівники НКРЕКП – “середня цифра по палаті” 111,9 тис грн. Це комісія, яка займається питаннями держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. Найвища заробітна плата у керівника комісії – 226,6 тис грн. Загалом тут працює 531 особа.

Також високі з/п у Антимонопольному комітеті – середня цифра у 97 тис, а працює 262 особи. У керівництва з/п складає 191,2 тис грн.

Далі йдуть працівники секретаріату Кабміну. Середнє – 71,5 тис грн. Працює 682 особи, а керівництву платять 121,8 тис грн.

Ще би пенсії так росли, як зарплати наших чиновників, яких понад 170 тисяч. Бо коли пенсіонер мусить виживати на 3-4 тисячі гривень (нижче прожиткового мінімуму у 2-3 рази), а чиновник живе навіть на 30 тисяч, не кажучи вже про середні 55 – це сюр.

Roman

Recent Posts

Яке обладнання потрібно для кав’ярні

Кавомашина, мийка та підкладка під торт (https://kartpac.com.ua/ua/g89234431-podlozhki-pod-tort) - що потрібно закупити вже на старті бізнесу?…

1 день ago

Вибори у Штатах перейшли у термінальну стадію?

Спікер Конгресу США Джонсон пішов на безпрецедентне загострення: він вимагає звільнити посла України Маркарову та…

3 дні ago

З початку повномасштабного російського вторгнення загинуло понад 11 тисяч цивільних

З початку повномасштабної агресії Росії проти України кількість загиблих серед цивільних перевищила 11 000 осіб. Про це заявив генеральний…

3 дні ago

Будівництво метро на Виноградар. Що заважає?

Аудитори провели перевірку «Київметробуду» щодо наболілої теми будівництво метро на Виноградар. Прострочений борг у 4…

4 дні ago

Як виглядав Хрещатик до підриву радянською владою. Історичні фото

У мережі оприлюднено фото, як виглядав Хрещатик – центральна вулиця Києва до підриву комуністами 1941…

7 днів ago

Ліквідували міжнародну кіберплатформу, якою користувалися злочинці по всьому світі

Завдяки міжнародній спецоперації викрили і ліквідували шифровану злочинну комунікаційну платформу, відому як "Ghost" ("Привид"), яку…

1 тиждень ago