На пошкодженій ділянці метро зводиться фактично новий тунель

Відновлювальні роботи на перегоні між станціями метро “Либідська” та “Деміївська” – на завершальному етапі. Вони тривають цілодобово, щоб рух метро на Теремки поновився вже на початку осені.

Про це повідомив у Telegram мер Києва Віталій Кличко, який проінспектував хід будівництва.

“Перевірив, як тривають відновлювальні роботи на перегоні між станціями “Деміївська”-“Либідська”. Вони відбуваються цілодобово. На завершальному етапі роботи зі зведення фактично нової частини тунелю. Вже збудували 27 м нової конструкції прямокутної форми. Та посилили ділянки, що прилягають до неї з обох сторін (загальною довжиною більше 50 метрів). Також триває повна заміна всіх комунікацій та вже виконують роботи з укладання нового рейкового полотна. На поверхні, над тунелем, розпочали роботи з благоустрою”, – повідомив Віталій Кличко.

Мер також зазначив, що фахівці виконали на пошкодженій ділянці всі стабілізаційні заходи з укріплення конструкцій, хімічне укріплення ґрунтів та облаштували водопонижувальні свердловини. Розробили котлован з трьома ярусами кріплення. Тривають роботи з посилення тунельної оправи та влаштування гідроізоляції тунелю.

“Після завершення ремонту, перед повноцінним відновленням руху, здійснять тестові пуски поїздів. Фахівці роблять все, щоб поновити рух поїздів на ділянці на початку осені”, – наголосив Кличко.

Довідково. Причинами виникнення аварійної ситуації на перегоні між станціями метро “Деміївська” – “Либідська” остаточно визнано неякісні проєктні рішення та неякісні будівельні роботи при спорудженні цієї ділянки тунелю. Це підтверджено комплексними та лабораторними дослідженнями Науково-дослідної судово-експертної установи із залученням наукових, науково-технічних і профільних експертів.

Roman

Recent Posts

4 ознаки хорошої піцерії

Смак готової піци безпосередньо залежить від ресторану, в якому вона була приготовлена. Щоб не припуститися…

10 години ago

Столичне метро відновило рух синьою гілкою

Столичне метро після тривалого ремонту відновило рух потягів міх станціями "Героїв Дніпра" і "Теремки". У…

4 дні ago

Брудна вода з Десни: фахівці пояснили алгоритм дій у разі виникнення проблеми

Ситуація через виявлення нечистот, які були скинуті з росії у річку Сейм і тепер прямують…

5 днів ago

На Київщині ДСНС врятували ціле село

Рятувальники ДСНС на Київщині ліквідували вогонь, що виник внаслідок загоряння сухої рослинності на відкритій місцевості.…

6 днів ago

Київські активісти припинили знищення оздоблення фасаду старовинного будинку

Київські активісти припинили знищення оздоблення фасаду старовинного будинку, який знаходиться в історичному центрі міста. Про…

1 тиждень ago

Мешканці столиці закликають міську владу вжити заходи щодо забезпечення енергетичної незалежності світлофорів

Мешканці столиці закликають міську владу вжити заходи щодо забезпечення енергетичної незалежності світлофорів під час відключень…

1 тиждень ago