Влада столиці готуює до знесення десять старовинних будинків?

Профільний Департамент мерії продовжує перебувати в центрі будівельного скандалу.

Про це повідомив київський пам’яткоохоронець Дмитро Перов.

«Зараз близько десяти будівель, які готуються до зносу. Вони різного віку — від 100 до 150 років. Вони знаходяться в центральній історичній частині Києва і не мають статусу, тобто їх можуть знести просто зараз», — сказав Перов.

Водночас у продовження теми знесення садиби Зеленських він повідомив, що Департамент архітектури і містобудування виконавчого комітету КМДА видав містобудівні умови обмеження на проєктування ЖК «Тургєнєв» ще 12 червня 2024 року.

«Профільні заступники Кличка з цього приводу сказали, що містобудівні умови обмежень не є дозвільним документом, але якщо читати статтю 24 Закону України «Про містобудування», то містобудівні умови обмеження є вихідним документом для початку будівельних робіт. Без їхньої видачі не можна проводити взагалі ніякі роботи», — зауважив Перов.

Тобто, додав він, 12 червня Департамент видає вихідну документацію на нове будівництво на місці історичної садиби Зеленських.

«А через місяць мер говорить, що він не знав, не міг знати про те, що історичну садибу планують знести», — резюмував Перов.

Як повідомлялося, ввечері, 19 липня, до поліції Києва надійшло повідомлення, що на вулиці Олександра Кониського невідомі за допомогою важкої будівельної техніки знесли будинок, побудований наприкінці XIX століття. Він відомий як Садиба Маліна або Садиба Зеленських.

ДЖЕРЕЛО

Roman

Recent Posts

4 ознаки хорошої піцерії

Смак готової піци безпосередньо залежить від ресторану, в якому вона була приготовлена. Щоб не припуститися…

10 години ago

Столичне метро відновило рух синьою гілкою

Столичне метро після тривалого ремонту відновило рух потягів міх станціями "Героїв Дніпра" і "Теремки". У…

4 дні ago

Брудна вода з Десни: фахівці пояснили алгоритм дій у разі виникнення проблеми

Ситуація через виявлення нечистот, які були скинуті з росії у річку Сейм і тепер прямують…

5 днів ago

На Київщині ДСНС врятували ціле село

Рятувальники ДСНС на Київщині ліквідували вогонь, що виник внаслідок загоряння сухої рослинності на відкритій місцевості.…

6 днів ago

Київські активісти припинили знищення оздоблення фасаду старовинного будинку

Київські активісти припинили знищення оздоблення фасаду старовинного будинку, який знаходиться в історичному центрі міста. Про…

1 тиждень ago

Мешканці столиці закликають міську владу вжити заходи щодо забезпечення енергетичної незалежності світлофорів

Мешканці столиці закликають міську владу вжити заходи щодо забезпечення енергетичної незалежності світлофорів під час відключень…

1 тиждень ago