Кияни будуть платити за проїзд по-новому

У Києві з 4 жовтня оплата за проїзд із банківських карток у всьому громадському транспорті стягуватиметься не за кожну поїздку окремо, а за кожні 2 поїздки разом.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

“Зміни стосуються тільки оплати проїзду грошовими коштами з пластикової банківської картки, Apple Pay або Google Pay, або оплати цифровою транспортною карткою, якщо на ній не було придбаних поїздок, і гроші за проїзд списалися саме з банківської картки, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оплата списується після кожної другої поїздки в межах дня.

“Алгоритм списання коштів наступний: після першої валідації списання коштів відразу не буде, але після другої поїздки проводитиметься списання за дві валідації одночасно. Якщо пасажир не здійснить другу поїздку до вечора, списання за першу відбудеться після 21:00”, – зазначено у повідомленні.

Також наголошується, що ця система пройшла успішне тестування на маршрутах швидкісного трамвая і наразі масштабується на весь громадський транспорт.

“Оплата QR-квитками та поїздками на транспортних картах залишається без змін. Скануйте транспортну картку або QR-квиток на валідаторі – через кілька хвилин запис про використання з’явиться у додатку”, – розповіли у пресслужбі.

Також важливо пам’ятати, що підтвердження оплати у банківському додатку чи додатку Київ Цифрової не є підтвердженням валідації квитка – як для пасажира, так і для контролера. Підтвердженням є лише інформація на самому валідаторі (у разі повторного застосування) та на пристрої контролю.

Банківською карткою можна заплатити лише за одного пасажира. Якщо подорожуєте з близькими – скористайтеся пластиковою транспортною карткою або QR-квитками“, – додали у пресслужбі.

В КМДА наголосили, що вартість поїздки не зміниться. Йдеться про те, що списання з картки відбудеться лише після другої валідації – одним платежем за дві здійснені поїздки. Або ввечері, після 21:00, якщо поїздка за день була одна.

Roman

Recent Posts

Як у 1950-х роках будували Палац спорту: архівні фото

Завдяки архівним світлинам можна побачити, як будували столичний Палац Спорту. Фото опублікували на Facebook-сторінці "Клуб Корінного Киянина".…

1 день ago

Як виглядає найстаріший житловий будинок Києва

Найстаріший будинок Києва, побудований у 18 столітті, розташований на Контрактовій площі, 7. Він все ще…

3 дні ago

Як виглядала столична Солом’янка у 1880-тих роках

З’явилось архівне фото Солом’янського району Києва – на фотографії помітно, якою була Солом’янка у далекому…

6 днів ago

Як виглядав легендарний київський ресторан “Кукушка”. Архівне фото

Наприкінці 30-х - на початку 50-х років у Києві було відкрито ресторан "Кукушка". Комплекс з…

6 днів ago

Вивезення ТПВ в Києві

Вивезення твердих побутових відходів є досить важливою справою, від якої залежить стан навколишнього середовища. Професійний…

7 днів ago

В мережі згадали знесену історичну будівлю на вулиці Златоустівська

Стародавній Київ прекрасний, але з часом у місті втрачаються деякі історичні об’єкти. У мережі опублікували…

1 тиждень ago