Купити військові облігації тепер можна у додатку Дія

З 3 жовтня українці можуть придбати державні військові облігації в мобільному застосунку Дія, обравши для покупки одного із партнерів, серед яких є і Альфа-Банк Україна (незабаром Sense Bank). Ставши одним з банків-партнерів нового проєкту Міністерства цифрової трансформації, Банк надав українцям можливість підтримати країну в боротьбі з російською агресією.

Процес придбання гривневих облігацій у застосунку Дія здійснюється повністю онлайн та займає всього декілька хвилин. Для того, щоб інвестувати кошти в державні військові облігації потрібно бути громадянином України віком від 18 років, зареєстрованим у мобільному застосунку Дія. Виплата коштів номінальної вартості облігації та нарахованого доходу здійснюється автоматично на обрану картку єПідтримка.

“Клієнти Альфа-Банку Україна отримали можливість інвестувати у державні військові облігації з моменту першого випуску цінних паперів Міністерством фінансів України. А вже на початку квітня ми першими інтегрували цей функціонал у банківський мобільний додаток, в наш цифровий банк Sense SuperApp. І неважливо, де фізично перебуває клієнт, купуючи військові облігації у декілька натискань він має можливість і підтримати ЗСУ, і згодом повернути власні кошти з дохідністю. Наразі сума інвестицій клієнтів банку в нашу спільну перемогу складає понад 2,5 млрд грн, – підкреслює Андрій Гриценюк, IT-директор Альфа-Банку Україна (незабаром Sense Bank). – Ми не зупиняємося і продовжуємо впроваджувати функціональні рішення для клієнтів. Протягом останніх тижнів ми працювали спільно з командою Міністерства цифрової трансформації над тим, щоб більш широкий загал українців міг онлайн придбати військові облігації, додавши цю можливість безпосередньо у Дію”.

“Мінцифра продовжує запускати нові сервіси в Дії, які наразі є найактуальнішими для України. Підтримка наших захисників – один з пріоритетних напрямів, – говорить Мстислав Банік, керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації. – Тому ще раніше ми запустили можливість задонатити на ЗСУ через застосунок Дія, а тепер користувачі можуть також придбати військові облігації. Таким чином підтримати економіку країни та наблизити нас до перемоги, водночас отримати гарантований прибуток. Важливо, що Дія не продає облігації самотужки, а виступає майданчиком, де партнери можуть продавати, а користувачі – купувати військові облігації”.

Для купівлі військових облігацій у Дії потрібно оновити застосунок до останньої версії, на головному екрані або в Послугах знайти Військові облігації, обрати тип облігацій за назвою українських міст чи територій та одного з запропонованих партнерів, наприклад Альфа-Банк Україна, який виступає продавцем військових облігацій для українців. Вкажіть кількість облігацій, введіть контактні дані і оберіть картку єПідтримки, на яку отримаєте виплати через деякий час; перевірте та відправте запит до обраного партнера; підпишіть документи на відкриття рахунку в цінних паперах і оплатіть облігації. Очікуйте на сповіщення від Дії. Зарахування на рахунок в цінних паперах відбувається протягом трьох робочих днів.

Після схвалення запиту на купівлю цінних паперів та оплати, придбані облігації для клієнтів Альфа-Банку автоматично відображатимуться не тільки у застосунку Дія, а й в цифровому банку Sense SuperApp. Саме там клієнт зможе прогнозувати свій дохід від портфеля та, за необхідністю, продовжувати купувати військові ОВДП онлайн без комісії.

На даний момент в Альфа-Банку Україна доступні 8 випусків гривневих військових облігацій терміном від 1 до 18 місяців з дохідністю від 11% до 16% річних. Крім того, клієнти можуть придбати валютні ОВДП з дохідністю до 4,50% річних в залежності від випуску онлайн в цифровому банку Sense SuperApp.

Альфа-Банк Україна – один із системно важливих банків України, що наразі знаходиться у процесі зміни назви на Sense Bank. Фінустанова обслуговує понад 3 млн фізичних, 55 тис. юридичних осіб та 82 тис. ФОПів. У банку працює майже 5 тис. співробітників.

Дія – це новий рівень взаємодії держави та громадян: зручний та людяний. Усе завжди під рукою у смартфоні. У застосунку Дія можна отримати онлайн-доступ до 14 своїх цифрових документів та 20 державних послуг. Також через Дію українці мають доступ до телебачення та радіо та можуть допомогти ЗСУ.

Апостроф

Roman

Recent Posts

Як виглядала столична Солом’янка у 1880-тих роках

З’явилось архівне фото Солом’янського району Києва – на фотографії помітно, якою була Солом’янка у далекому…

2 дні ago

Як виглядав легендарний київський ресторан “Кукушка”. Архівне фото

Наприкінці 30-х - на початку 50-х років у Києві було відкрито ресторан "Кукушка". Комплекс з…

3 дні ago

Вивезення ТПВ в Києві

Вивезення твердих побутових відходів є досить важливою справою, від якої залежить стан навколишнього середовища. Професійний…

3 дні ago

В мережі згадали знесену історичну будівлю на вулиці Златоустівська

Стародавній Київ прекрасний, але з часом у місті втрачаються деякі історичні об’єкти. У мережі опублікували…

7 днів ago

1More ComfoBuds 2 TWS (ES303) — універсальні бездротові вкладиші

1More ComfoBuds 2 — зручні та стильні навушники-вкладиші другого покоління лінійки ComfoBuds від 1More. Ця…

1 тиждень ago

Затопленi села. Як під Києвом було створене штучне море

На півночі від Києва розкинулось велике водосховище – Київське море. Створене штучно, має площу 922…

1 тиждень ago