Тарифи на тепло та гарячу воду у Києві: скільки доведеться платити у новому опалювальному сезоні

Через повномасштабне російське вторгнення ціни на опалення та гарячу воду цьому опалювальному сезоні залишаться незмінними.

Про це повідомили на Офіційному порталі Києва.

“Тарифи для ТОВ “Євро-Реконструкція”, яка є оператором Дарницької ТЕЦ і постачальником послуг у Дарницькому та Дніпровському районах, на рівні минулого опалювального сезону протягом цієї зими не зростуть”, – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, було здійснено розрахунок економічно обґрунтованих тарифів з урахуванням зростання вартості енергоносіїв, що є частиною необхідної процедури отримання підприємством компенсації в установленому законом порядку на рівні держави.

Варто зазначити, що 18 серпня був підписаний Закон України “Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування”, що запроваджує мораторій на підвищення цін (тарифів) на послуги з розподілу природного газу, теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) і послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, у якому воєнний стан буде припинено або скасовано.

У той же час, тарифи на постачання гарячої води з 01 січня 2019 року затверджені Постановою від 11.12.2018 року №1823 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Так, за умови підключення рушникосушарки, користувачі платитимуть 66,90 грн/1 м3 без ПДВ або 80,28 грн/1 м3 з ПДВ. За умови відсутності рушникосушарки тарифи будуть такими: 61,85 грн/1 м3 без ПДВ та 74,22 грн/1 м3 з ПДВ.

 

Roman

Recent Posts

Як у 1950-х роках будували Палац спорту: архівні фото

Завдяки архівним світлинам можна побачити, як будували столичний Палац Спорту. Фото опублікували на Facebook-сторінці "Клуб Корінного Киянина".…

2 дні ago

Як виглядає найстаріший житловий будинок Києва

Найстаріший будинок Києва, побудований у 18 столітті, розташований на Контрактовій площі, 7. Він все ще…

4 дні ago

Як виглядала столична Солом’янка у 1880-тих роках

З’явилось архівне фото Солом’янського району Києва – на фотографії помітно, якою була Солом’янка у далекому…

6 днів ago

Як виглядав легендарний київський ресторан “Кукушка”. Архівне фото

Наприкінці 30-х - на початку 50-х років у Києві було відкрито ресторан "Кукушка". Комплекс з…

1 тиждень ago

Вивезення ТПВ в Києві

Вивезення твердих побутових відходів є досить важливою справою, від якої залежить стан навколишнього середовища. Професійний…

1 тиждень ago

В мережі згадали знесену історичну будівлю на вулиці Златоустівська

Стародавній Київ прекрасний, але з часом у місті втрачаються деякі історичні об’єкти. У мережі опублікували…

2 тижні ago