Відомі кияни вступають до лав тероборони. Приєднались Щур, Положинський та Тополя

Майкл Щур, Олександр Положинський, а також Тарас Тополя долучились до лав тероборони Києва.

Про це стало відомо з коментарів музикантів і журналіста для телеканалу “Київ“.

За словами Олександра Положинського, рішення вступити до лав оборони або резервістів мали прийняти усі, хто не може стати повноцінним військовослужбовцем за контрактом.

“У мене постало питання, що робити, якщо буде масовий наступ. Тікати такої думки навіть не було, але була думка, що якщо лишатися, то необхідно бути максимально корисними. Тому я почав шукати, яким чином мені стати корисним”, – пояснив співак.

Він зазначив, що наразі очікує, доки контракт, який він вже підписав, підпише ЗСУ і тоді співак планує отримати зброю та обладнання та розпочати навчання резервіста ЗСУ.

Як повідомив лідер гурту “Антитіла” Тарас Тополя, вони з музикантами одноголосно вирішили вступати до лав територіальної оборони.

“А яке ще ми могли ухвалити рішення. П’ять чоловіків, здорових, сильних, маємо розум, розуміння ситуації, яка склалася. Як тільки з’явилась законна можливість долучитися до сил спротиву і при цьому не залишати свій основний напрямок діяльності, ми прийняли таке рішення”, – пояснив Тополя.

Він зауважив, що їх гурт планує знімати відео, за допомогою яких зможуть долучити до територіальної оборони ще більше людей.  Крім того, за словами Тараса Тополі, вступ до територіальної оборони – це можливість захистити власних дітей.

Ведучий “Телебачення “Торонто” Майкл Щур (журналіст Роман Вінтонів)  мобілізувався і пройшов службу в армії в 2015 році. Він пояснив, що долучився до лав територіальної оборони, бо вважає це безпечнішим для населення.

“Коли почалися ці події мені захотілося бути ближче до армії, тому я підписав договір з територіальною обороною ще 2 місяці тому. Це просто спокійніше, адже люди навчаються, як себе поводити й тим паче це може бути впливом на ворога. Адже чисельність може злякати”, – пояснив журналіст.

Він зауважив, що те, що артисти та журналісти роблять вибір на користь безпеки та тероборони рекламує це для людей.

“Людину навчать, їм дадуть дерев’яний автомат, якщо зламає дадуть лопату, якщо і її зламає дадуть стільчик. Якщо не зламає дерев’яний, дадуть макет автомата, далі набої та покажуть куди необхідно стріляти. Ніхто не очікує величезних знань, там усіх навчать”, – зауважив Майкл Щур.

КиївІнформ

Recent Posts

Як виглядала Дарниця 100 років тому. Архівні фото Києва

Дарниця — територія Києва на лівому березі Дніпра. Ми покажемо вам архівні фото Києва. У…

1 день ago

Один з найстаріших комплексів Подолу: як виглядала знаменита садиба Дмитрієва

Завдяки архівним світлинам можна зануритися в атмосферу Подолу понад сто років тому та, зокрема, побачити, як виглядала…

6 днів ago

Дегідратор для нігтів: ключ до стійкого та довговічного манікюру

Ідеальний манікюр - це не лише красивий дизайн та охайна форма нігтів, але й міцне…

7 днів ago

Що лікує дитячий психолог?

Дитячий психолог — фахівець, який надає психологічну допомогу. Такий професіонал не має вищої медичної освіти,…

1 тиждень ago

Як у 1950-х роках будували Палац спорту: архівні фото

Завдяки архівним світлинам можна побачити, як будували столичний Палац Спорту. Фото опублікували на Facebook-сторінці "Клуб Корінного Киянина".…

2 тижні ago

Як виглядає найстаріший житловий будинок Києва

Найстаріший будинок Києва, побудований у 18 столітті, розташований на Контрактовій площі, 7. Він все ще…

2 тижні ago